Početna Auto 252 pregleda

Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije

1
Vidi galeriju 1/7
Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije Premijera: Nova S-klasa postaje još jači simbol luksuza i tehnologije

Iz Stuttgarta preko Šangaja u svijet, nova Mercedesova krstarica donosi niz inovacija i osvježeni dizajn, kao i učinkovitije motore...

Među istaknutim značajkama je potpuno nova ponuda jako učinkovitih motora s nizom novih tehnologija za elektrifikaciju pogonskoga sklopa. Intelligent Drive tehnologije poduzele su još jedan korak prema autonomnoj vožnji, a nova S klasa, u smislu udobnosti i luksuza, također postavlja nove standarde. Početak prodaje nove S-klase u Europi započinje u srpnju, a planirano je nekoliko novih motora: linijski šestocilindrični dizelski i benzinski motori kao i novi V8 biturbo benzinski motor.

S-klasa | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Usto, Mercedes-Benz planira i plug-in hibridnu verziju s električnim dosegom približno 50 kilometara. U isto vrijeme svjetsku premijeru doživjet će revolucionarne tehnologije, kao što su 48-voltni integrirani motor startera i električni booster kompresor. Ovaj top model iz Mercedesove ponude u 2016. bio je najprodavanija luksuzna limuzina. Od 2013. kompanija je prodala preko 300.000 ovih limuzina, danas je u ponudi šest različitih karoserijskih izvedbi S-klase. 

S-klasa | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

„Razvoj nove S-klase bio je ekstremno iscrpan. S cijelim nizom novih značajki i funkcija S-klasa ostaje tehnološki pionir“. Riječi su to Olea Källeniusa, člana Upravnog odbora kompanije Daimler AG, koji je odgovoran za istraživanja i razvoj novih Mercedes-Benz automobila.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz S-klasa | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Nadopunjeni prednji kraj s bogatim kromiranim ukrasnim detaljima ističe izuzetan status modela Mercedes-Maybach. Također, novost predstavlja Maybach logotip između prečki prednje maske. U kombinaciji s novim MULTIBEAM LED prednjim svjetlima S-klasa uključuje tri prepoznatljive svjetlosne baklje kao ekskluzivan dizajnerski element. Novost također predstavlja prednji branik s istaknutim otvorima za zrak i izraženim sportskim izgledom. U stražnjem dijelu ističu se nove LED lampe stražnjih svjetala s izgledom kristala. One izgledaju kao dragulji i osiguravaju karakteristični dizajn i danju i noću. Svjetlosni šou prilikom otključavanja i zaključavanja vozila, kao i tri vodoravna para optičkih vlakana, također predstavljaju novost.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Svi modeli opremljeni su redizajniranim donjim dijelom branika s integriranim vidljivim ukrasnim elementom ispušnih cijevi. One su uokvirene kromiranim ukrasnim elementom koji se izdužuje cijelom širinom vozila. Standardno ili kao opcija ponuđeno je sedam novih aluminijskih naplataka s promjerima između 17 i 20 inča. Moderan luksuz u novoj S-klasi predstavlja manifest maksimalne kvalitete materijala i završne izrade.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Unutrašnjost nove S-klase karakteristična je dvama zaslonima s visokom razlučivošću, svaki s dijagonalom 12,3 inča. Nadalje, Energizing kontrola udobnosti prvi put na svijetu ulazi u serijsku proizvodnju: ova opcijska značajka povezuje razne sustave udobnosti u vozilu, kao što su klima-uređaj, ambijentalno osvjetljenje, funkcije masiranja i mirisa klijentima omogućuju konfiguriranje specifičnog ugođaja koji odgovara njihovom raspoloženju ili potrebama. To unaprjeđuje fizičku udobnost i performanse vozača na cesti. Nova S-klasa poduzima još jedan veliki korak prema autonomnoj vožnji i Intelligent Drive tehnologije podiže na sljedeću razinu. DISTRONIC Active Proximity Control i Active Steer Assist sada pružaju još udobniju podršku vozaču u održavanju sigurne udaljenosti i upravljanja. 

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.