Početna Auto 12 pregleda

Premium kabriolet u segmentu malih automobila

NOVI MINI CABRIO
Vidi galeriju 1/9
Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila Premium kabriolet u segmentu malih automobila

Novi MINI Cabrio je premium kabriolet u segmentu malih automobila koji pruža užitak vožnje bez krova na četiri sjedala. Veći od prethodnika pruža više prostora i komfora

Smjena generacija u paleti modela britanskog branda koji odiše tradicijom nastavlja se s novim MINI Cabriom. Za ovaj model kažu kako je još uvijek jedini premium kabriolet u segmentu malih automobila. Bilo, kako bilo, ali novi Mini Cabrio pruža užitak vožnje bez krova za četiri osobe. Meki platneni krov od visokokvalitetnih materijala sa potpuno automatiziranim električnim mehanizmom otvaranja i zatvaranja . Pri tom za otvaranje i zatvaranje platnenog krova i bočnih prozora treba 18 sekundi, što je moguće i u vožnji pri brzinama do 30 km/h. Naravno zbog sigurnosti tu je i neprimjetno integrirana zaštita od prevrtanja koja se automatski aktivira kad je to potrebno.

NOVI MINI CABRIO | Author: MINI foto: MINI

Povećane dimenzije novog MINI Cabria u usporedbi s prethodnim modelom za 98 mm po dužini, 44 mm po širini te 1 mm po visini; duži međuosovinski razmak (+ 28 millimetara); veći razmak između kotača (+ 42 millimetra sprijeda, + 34 millimetra straga) daju više prostora putnicima i prtljazi, te naravno više . Prostor za prtljagu proširen je za oko 25% do 215 litara sa zatvorenim krovom te 160 litara sa spuštenim krovom.

NOVI MINI CABRIO | Author: MINI foto: MINI

Na tržište novi MINI Cabrio dolazi s tri motora (kombinirana potrošnja goriva; 6,0-3,8 l/100km, ukupna emisija CO2: 139-100 g/km. Radi se o novoj generaciji motora s MINI TwinPower Turbo tehnologijom. Početak ponude je 3-cilindrični benzinski motor sa 136 KS u MINI Cooper Cabrio, ponuda se nastavlja s 4-cilindričnim benzinskim motorom sa 192 KS u MINI Cooper S Cabrio, a tu je i 3-cilindrični dizelski motor sa 116 KS u MINI Cooper D Cabrio. Prijenos snage je na prednje kotače, a koristi se 6-stupanjski ručni mjenjač u standardnoj opremi te 6-stupanjski automatski Steptronic mjenjač kao dodatna oprema. Za MINI Cooper S Cabrio također je dostupan i 6-stupanjski sportski mjenjač sa Steptronic ručicama za mijenjanje brzina na upravljaču.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.