Početna Auto 2853 pregleda

Lamborghini Miura iz legendarnoga filma nađen nakon pola stoljeća

Vidi galeriju 1/9
Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma Pronađen izgubljeni Lamborghini Miura iz legendarnog filma

Narančasta Miura, koja se pojavila u uvodnome dijelu filma 'Dobar posao u Italiji' (1969.), nije izgubljena zauvijek, kako se mislilo

Automobil je bio 'izgubljen' pola stoljeća, odnosno od završetka snimanja filma, s obzirom na to da nitko nije znao koja je od narančastih Miura preostalih na svijetu baš onaiz filma. Sada je Lamborghini napokon službeno potvrdio kako je glumac Rossano Brazzi u uvodnoj sceni filma na prijevoju St. Bernard jurio automobilom s brojem šasije 3586.

Author: Top Gear foto: Top Gear

U filmu je automobil završio neslavno, odnosno sudjelovao je u nesreći u tunelu te se strovalio niz liticu. Naravno, to je samo scenarij i producenti nisu predvidjeli uništavanje savršene Miure, već su korištena dva automobila. Jedan već karambolirani i jedan u savršenu stanju.

Author: Top Gear foto: Top Gear

Nakon što je film snimljen, Miura s brojem šasije 3586 vraćena je tvornici Lamborghini da bi ju se pripremilo za njezina prvog vlasnika. Sada je u zbirci  kolekcionara uLiechtensteinu, koji ju je nedavno poslao u tvornicu Lamborghini da bi ju se provjerilo i potvrdilo je li se uistinu riječ o automobilu iz filma 'Dobar posao u Italiji'.

Author: Top Gear foto: Top Gear

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.