Početna Auto 265 pregleda

Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura

1
Vidi galeriju 1/9
Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura Rijetki Shelby Cobra prodan na aukciji za 2,5 milijuna eura

Opisan je kao jedan od najoriginalnijih i najboljih primjeraka te jedan od svega nekoliko ovakvih automobila proizvedenih za cestovnu upotrebu, s gotovo svom opremom i komponentama iz trkaće varijante

Čari Shelbyja Cobre kriju se u dobitnoj kombinaciji koja američku snagu i britanski stil spaja u paket koji je Amerikancima puno jednostavniji i pristupačniji od europskih konkurenata na njihovu tržištu. No jedno stoljeće kasnije, neki primjerci postižu izuzetno visoke cijene.

1 | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Ovaj Shelby Cobra 427 Semi-Competition iz 1966. godine, nedavno je prodan za 2,5 milijuna eura na aukciji tvrtke RM Sotheby's. Ovaj konkretni automobil slovi za jedan od najoriginalnijih i najboljih primjeraka i jedan je od samo nekoliko primjeraka proizvedenih za cestovnu upotrebu, s gotovo svim komponentama iz trkaće varijante. Svojevremeno je proglašen najbržim automobilom koji je legalan za cestovnu upotrrebu.

1 | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Unatoč postignutoj cijeni 2,5 milijuna eura, ovo nije najskuplja Cobra ikada prodana na aukciji. Ta čast pripada modelu CSX2000, prvome Shelbyju Cobri ikada proizvedenome, koji je ista aukcijska kuća prije dvije godine prodala za vrtoglavih 11 milijuna eura.

1 | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.