Početna Auto 1769 pregleda

Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na stazi u Zagrebu

SEAT Cupra e-racer
Vidi galeriju 1/6
Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na testiranju u Zagrebu Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na testiranju u Zagrebu Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na testiranju u Zagrebu Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na testiranju u Zagrebu Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na testiranju u Zagrebu Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na testiranju u Zagrebu

Potpuno novi i potpuno električni SEAT-ov trkaći adut pokreće baterija sa 6072 ćelije, koja maksimalno može razviti brutalnih 670 konjskih snaga

Na poligonu tvrtke Oryx u Zagrebu uočen je prototip SEAT-ova trkaćeg vozila. Riječ je o novorazvijenome modelu baziranome na šasiji Leona Cupre iz utrka serije TCR, a nazvan je Cupra e-racer.

SEAT Cupra e-racer | Author: Seat foto: Seat

Automobil je konstruiran radi buduće nove klase utrka, koja će se zvati E-TCR, a u njoj će se natjecati električne inačice trkaćih kompaktnih automobila iz serije TCR. 

Cupra e-racer | Author: Seat foto: Seat

U SEAT-u kažu kako ovaj auto do stotke sprinta 3,2, a do 200 kilometara na sat ubrzava 8,2 sekunde. Iz baterije s kapacitetom 65 kWh ova električna 'zvijer' u 'normalnome' modu izvlači 402 'konja', uz mogućnost korištenja i svih raspoloživih 670 konjskih snaga. Ovaj automobil, koji je zapažen u Zagrebu, tek će biti predstavljen iduće godine, vjerojatno na salonu u Ženevi, a kako izgleda u 'akciji', prosudite sami.

 

SEAT Cupra e-racer | Author: Seat foto: Seat

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.