Početna Auto 40 pregleda

Širi, niži, jači, brži... U Portugalu smo vozili novi Megane!

Renault Megane
Vidi galeriju 1/3
Širi, niži, jači, brži... U Portugalu smo vozili novi Megane! Širi, niži, jači, brži... U Portugalu smo vozili novi Megane! Širi, niži, jači, brži... U Portugalu smo vozili novi Megane!

Izravno iz Portugala s press konferencije o novom Meganeu izvješćuje Željko Hitrec. Novi Mégane niži je za 25 mm, a tragovi kotača širi su mu za 47 mm sprijeda i 39 mm straga u odnosu na Mégane 3

U okolici glavnog grada Portugala vozili smo Megane GT s 205 KS koji jedini u klasi nudi 4control sustav upravljanja na sve kotace, a trenutno na press konferenciji saznajemo prve detalje o novom Renaultovom adutu.

20 godina nakon lansiranja Renault Méganea, prodanog u više od 6,5 milijuna primjeraka diljem svijeta, Renault obnavlja srce svoje palete i otkriva novi Mégane, četvrti pod tim imenom. U segmentu u kojem vlada snažna konkurencija novi Mégane ističe se dinamičnim linijama i snažnim svjetlosnim potpisom sprijeda i straga.
Novi Mégane niži je za 25 mm, a tragovi kotača širi su mu za 47 mm sprijeda i 39 mm straga u odnosu na Mégane 3.

Renault Megane  | Author: Renault foto: Renault

Paletu novog Méganea predvodi izvedba GT, dostupna od lansiranja, koja svoj dizajn crpi iz nasljeđa Renault Sporta.
Svojim poznatim svjetlosnim potpisom i vrlo uravnoteženim proporcijama, novi Mégane prije svega je pravi Renault. Slijedi pravila Renaultova dizajna: široki, izbačeni bokovi te upečatljiv prednji kraj s velikim okomitim logotipom. Po uzoru na Renault Talisman, novi Mégane krasi jedinstven svjetlosni potpis sprijeda koji čine svjetla u obliku slova „C” koja se protežu do odbojnika. Vodoravni svjetlosni potpis straga, vidljiv danju i noću, vozilu daje širi izgled.

Renault Megane  | Author: Renault foto: Renault

„Na tržištu kompaktnih limuzina, na kojem vlada snažna konkurencija, bilo je iznimno važno da se novi Mégane istakne već na prvi pogled”, naglasio je Franck Le Gall.
izvedbu s dCi motorom snage 130 KS. Cijena takve izvedbe kretati će se oko 160.000 kuna, nama najprihvatljiviji i najprivlačniji je s istim 1.6 litarskim dizelskim turbakom, ali s 20 konja manje i po cijeni od 139.900 kuna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.