Početna Auto 88 pregleda

Sportski automobil izrađen iz drva juri 390 km/h

SPLINTER
Vidi galeriju 1/2
Sportski automobil izrađen iz drva juri 390 km/h Sportski automobil izrađen iz drva juri 390 km/h

Splinter je sportski automobil sa 600 KS izrađen iz drva koji ima premijeru na Essen Motor Showu

Sve je tu kao predispozicija za istinski super automobil - 7,0 litarski V8 motor sa 600 KS, centralno postavljen, težina od samo 1134 kg, pogon na stražnje kotače i ručni mjenjač sa šest brzina. Radi se o super automobilu Splinter koji je premijerno pokazan na Essen Motor Showu koji se održava od 28.11. do 06.12.2015. No, postoji jedan ogroman 'ali'! Automobil je najme napravljen iz drveta. Dok se danas super automobili izrađuju uglavnom iz laganih materijala kao što su aluminij, čelik ili kevlar.

SPLINTER | Author: SPLINTER foto: SPLINTER

Prikazani Splinter je izrađen 90 posto iz drva, odnosno laminiranog drva. Čak su i naplatci napravljeni s velikim udjelom drva. Ovaj uradak dizajnirao je američki dizajner Joe Harmon. Dizajn ovog drvenog super automobila inspiriran je britanskim vojnim avionom de Havilland Mosquito iz 2. svjetskog rata koji je isto dijelom izrađen iz drveta. U teoriji bi Splinter trebao potegnuti do najveće brzine 390 km/h.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.