Početna Auto 3833 pregleda

A ima silne milijune: Vlasnik Koenigsegga vozi staru Mazdu MX-5

Vlasnik Koenigsegga vozi staru Mazdu
FOTO: Facebook

'Ova Mazda je savršen primjer i odlična lekcija kako automobil može biti jako zabavan, a ne mora imati puno snage', rekao je Christian von Koenigsegg

Koenigsegg | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Iako je to teško povjerovati, Christian von Koenigsegg nema nijedan hiperautomobil kakav se pravi u njegovoj tvornici. Svi su pa čak i prototipovi prodani vanjskim klijentima, a on i njegova obitelj se voze u klasičnim automobilima. 

USPJEH U nekoliko dana Koenigsegg rasprodao novi model Jesko

Poznato je kako vlasnik Koenigsegga svakodnevno vozi Teslu Model S P85, a nedavno je naručio i Model 3. Njegova supruga vozi Volvo XC90 i Porsche 911 Targu. Međutim, prije nekoliko mjeseci su Christianu 'proradile' emocije pa je kupio staru Mazdu MX-5 koju je vozio u mladosti. 

Vlasnik Koenigsegga vozi staru Mazdu | Author: Twitter foto: Twitter

– Tvornički upravitelj prijevoza otišao je na izložbu automobila na švedskom otoku Ölandu, gdje je bila i crna Mazda MX-5 na kojoj je pisalo 'nekada bio automobil Christiana von Koenigsegga'. Odmah me nazvao i dao telefon da razgovaram s vlasnikom. Malo sam ga preplatio da bi opet bio moj, pa sada mogu slobodno uživati u ljetnim danima. Ovaj MX-5 je u odličnom stanju i zapravo uživam u vožnji kao što sam i nekada uživao! – izjavio je Koenigsegg za magazin Road&Track.

Koenigsegg | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

– Dok mnogi ljudi vide našu marku kao tvornicu snage, mi se zapravo maksimalno trudimo da automobili budu zabavni i uzbudljivi za voziti, a tek onda je u fokusu snaga. Ova Mazda je savršen primjer i odlična lekcija kako automobil može biti jako zabavan, a ne mora imati puno snage te to treba sve vrijeme imati 'usađeno u glavi' inženjera koji razvija zabavan hiperautomobil – rekao je Koenigsegg. 

Vlasnik Koenigsegga vozi staru Mazdu | Author: Facebook foto: Facebook

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.