Početna Auto 2801 pregleda

Srušen Porsche: Aventador SVJ novi kralj Ringa

Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa
Vidi galeriju 1/7
Srušen Porsche: Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa Srušen Porsche: Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa Srušen Porsche: Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa Srušen Porsche: Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa Srušen Porsche: Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa Srušen Porsche: Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa Srušen Porsche: Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa

S trona najbržeg serijskog automobila na Nürburgringu skinut je Porsche, a titula sada službeno pripada Lamborghiniju

Lamborghini Aventador SVJ krug ‘Zelenoga pakla’ prošao je u vremenu 6:44,97, što je za malo više od dvije sekunde bolje od rezultata Porschea 911 GT2 RS, a za sekundu bolje od vremena električnoga Nija EP9.

Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Aventador je za ovu priliku opremljen kamerama izvana i iznutra, telemetrijom i GPS nadzorom, a u vozačko sjedalo smjestio se tvornički vozač Marco Mapelli. Aventador u ovom slučaju nudi najbolje što jedan superautomobil može ponuditi: Aktivnu aerodinamiku, smanjenu masu na oko 1500 kilograma, poboljšan pogon na sve kotače i motor V12 koji razvija oko 800 ‘konja’. Porsche, ti si na potezu...!

Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nürburgringa | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.