Početna Auto 3429 pregleda

Nova zvijer u kolekciji Kena Blocka: Hoonitruck

Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck
Vidi galeriju 1/8
Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck

Poznati vozač napravio je novu automobilsku zvijer za Gymkhanu 10, Ford F-150 Hoonitruck

Nakon Mustanga, Fieste i Escorta, došao je red za malo drukčiji Ford za Gymkhanu - pick-up F-150 iz 1977. godine.Znajući kako Blockov tim slaže automobile, može se slobodno reći kako ovaj F-150 samo izgleda kao pick-up. Karoserija je spuštena do tla i leži na specijalno napravljenoj šasiji, a ispod poklopca motora skriva se posebna 'zvijer'. 

Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck | Author: YouTube foto: YouTube

Pokreće ga 3,5-litreni motor EcoBoost V6 s dvama turbopunjačima koji vire van, a razvija čak 914 konjskih snaga. Takva snaga se prenosi na cestu pomoću posebnoga pogona na sve kotače, kakav se koristi u automobilima za relije. 

Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck | Author: YouTube foto: YouTube

Ken Block tvrdi kako je jedva dočekao da se ovakav model napravi, upravo iz jednoga posebnog razloga. 'Odrastao sam u Fordovoj obitelji. Moj je tata imao upravo F-150 iz 1977. godine kad sam bio tinejdžer. Naučio sam se voziti u njemu, išao sam van s njime, poprilično sam siguran da sam na njemu prvi put palio gume, zato je uistinu poseban za mene', rekao je Block. 

Stigla nova zvijer u kolekciju Ken Blocka: Hoonitruck | Author: YouTube foto: YouTube

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.