Početna Auto 243 pregleda

Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio

stari vs novi
Vidi galeriju 1/12
Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio Suzuki Celerio i Mercedes SLK - novi mališan ili 20 godina stari kabrio

Celerio, najmanji Suzuki, ispod čekića i s klimom, ili nekada prestižni SKL s petnaest godina službe, oba za istu cijenu

KVALITETA UNUTRAŠNJOSTI

Novi: Celerio je tipičan primjerak japanske škole izrade automobila. Sve je na svome mjestu, bez razmetanja i šminke. Čini se kako inženjeri i nadalje imaju prednost pred dizajnerima pa je sve podređeno funkcionalnosti, a potom estetici.

Stari: Potkraj devedesetih mnogi su sanjali o njemu, a vozili ga samo dobrostojeći. S vremenom, sjaj prvoga SLK izblijedio je, a drastično je pala i cijena. Za oko 9000 eura, koliko stoji i posve novi Suzuki, moguće je sjesti u taj njemački dvosjed.

novi vs stari | Author: Autostart foto: Autostart stari vs. novi | Author: Autostart foto: Autostart

MOTOR I MJENJAČ

Novi: Suzuki pokreće benzinski motor, predstavnik novoga razdoblja. Njegov obujam manji je od jedne litre, 68 KS dostatno je za uobičajenu vožnju, malo goriva troši, a mali su i troškovi održavanja. Mjenjač ima pet stupnjeva.

Stari: Motor s oznakom 320 jedan je od jačih u SLK-u. Riječ je o V6 benzincu s obujmom 3,2 litre. Razvija skromnih 218 KS, ali to jamči izdržljivost. No, da je riječ o motoru starome oko dva desetljeća govore podaci o prosječnoj potrošnji 11,1 litre. Ispušta čak 267 g CO2/km.

novi vs stari | Author: Autostart foto: Autostart stari vs. novi | Author: Autostart foto: Autostart

VOZNE ZNAČAJKE

Novi: Posve je solidan u vožnji i nemamo velikih zamjerki na vozne značajke i upravljivost. Namijenjen je sigurnoj vožnji od točke A do točke B, s ciljem da i traje dugo. U njemu se ponajviše uživa u maloj potrošnji i klimom rashlađenoj unutrašnjosti.

Stari: Makar i star, s u vožnji s otvorenim krovom SLK pruža mnogo zadovoljstva za dvoje. Pribrojimo li zvuk V6 motora i odlične i još uvijek uzorne vozne značajke, SLK nadilazi usporedbu s "japancem".  

novi vs stari | Author: Autostart foto: Autostart stari vs. novi | Author: Autostart foto: Autostart

TROŠKOVI ODRŽAVANJA

Novi: Jeftina registracija, triput manja potrošnja, klima-uređaj, četvora vrata...sve su to argumenti na strani Suzukija. Dodajmo petogodišnje jamstvo i bezbrižnu vožnju u novome autu.                    

Stari: Ma koliko ga netko čuvao, kilometri se s godinama neumoljivo množe, a na zamor materijala nisu imune ni najprestižnije marke. Atraktivan izgled SKL, unatoč povoljnoj nabavnoj cijeni, vlasniku bi mogao prisjesti zbog kvara pa čak i redovita održavanja, natakanja goriva.

novi vs stari | Author: Autostart foto: Autostart stari vs. novi | Author: Autostart foto: Autostart

TEHNIČKI PODACI

Novi: 4 cilindra, benzinski – 998 cm3 – 50 kW/68 KS/6000
Stari: 6 cilindra, V-benzinski – 3199 cm3 – 160 kW/218 KS

Novi: ručni, 5 stupnjeva – 90 Nm pri 3500 – 14,0
Stari: ručni, 6 stupnjeva – 310 Nm pri 3000 – 6,9

Novi: 155 km/h – 4,3 l/100 km – 99 g/km
Stari: 245 km/h – 11,1 l/100 km – 267 g/km

POBJEDNIK JE... Suzuki

Novo je novo, tu je i pet godina jamstva, nula prijeđenih kilometara, mala potrošnja i mali troškovi održavanja. Razum je na strani novoga, no oni kojima je važnije privlačiti pozornost i lažni prestiž za istu cijenu mogu voziti Mercedesov dvosjed SLK, kakav su prije petnaestak godina vozili pravi šminkeri.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.