Početna Auto 269 pregleda

Sve se mijenja: I Opel Astra od sada ima električnu verziju

FOTO: Opel

Usporedno s klasičnom Astrom predstavljena je i karavanska verzija ovog automobila s potpuno električnim pogonom

Opel nastavlja s elektrifikacijom, a njihov najnoviji potpuno električni model je nova Astra. Danas je proizvođač automobila sa sjedištem u Rüsselsheimu otkrio prve slike nove Opel Astre Electric. Brand s munjom time predstavlja prvu potpuno električnu serijsku Astru. Usporedno s klasičnom Astrom predstavljena je i karavanska verzija ovog automobila s potpuno električnim pogonom.

Author: Opel foto: Opel

Električna Astra donosi i novi potpuno električni pogon Stellantis grupe koji donosi više snage i bateriju većeg kapaciteta od pogona koji se do sada ugrađivao u Peugeot 208, Opel Corsu i Citroen C4. Električni motor ima 115 kW / 156 KS i 270 Nm maksimalnog okretnog momenta. Nova Astra Electric ima najveću brzinu od 170 km/h. Ovisno o preferencijama vožnje, vozači Astre Electric mogu birati između tri načina: Eco, Normal i Sport.

Author: Opel foto: Opel

Energija je pohranjena u litij-ionskim baterijama od 54 kWh. Sto dvije baterijske ćelije smještene su u 17 modula i osiguravaju doseg do 416 kilometara prema WLTP-u. Astra Electric može napuniti do 80 posto kapaciteta baterije za oko 30 minuta na stanici za brzo punjenje istosmjernom strujom od 100 kW. Osim toga, potpuno električna Astra opremljena je standardnim AC punjačem od 11 kW.

Author: Opel foto: Opel

Baterije su praktično pohranjene u podvozju pa se u unutrašnjosti ne gubi prostor za putnike i prtljagu.

Karavanska verzija tako ima  516 litara prostora za prtljagu. 

Author: Opel foto: Opel

Električna Astre će za narudžbu biti dostupne od proljeća iduće godine, a cijena se za sada ne zna. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.