Početna Auto 3327 pregleda

Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu izazvat će rat kolekcionara

Vidi galeriju 1/9
Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju Sveti gral: Najstariji Porsche na svijetu uskoro ide na aukciju

Postoje posebni automobili i nešto poput ovoga – modela Porsche Type 64 iz 1939. godine. Najstarije je to vozilo s Porscheovim znakom i osobni automobil Ferdinanda i Ferryja Porschea

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Ovo je povijesno najznačajniji automobil koji je Porsche ikada proizveo, a 15. kolovoza naći će se na aukciji tvrtke RM Sotheby's. Šasija i karoserija s limenim panelima koji su spajani zakovicama, rađeni su avionskom tehnologijom iz Drugog svjetskog rata, a zrakom hlađeni motor producirao je 32 'konja'.

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Proizvedena su samo tri primjerka, a jedan su kao obiteljski automobil koristili Ferdinand i Ferry Porsche. Upravo taj primjerak je jedini koji je preživio rat. 'Bez Porschea Type 64 ne bi postojao ni Porsche 356, 550 ni 911', rekao je Marcus Görig, stručnjak aukcijske tvrtke RM Sotheby's.

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Jasno je, dakle, da će si novi vlasnik ovim automobilom osigurati prvi red na svakome Porscheovu eventu diljem svijeta, a također je jasno kako će za ovaj Porscheov sveti gral morati izbrojati izuzetno mnogo novca.

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.