Početna Auto 5 pregleda

Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom

BMW CONCEPT M4 GTS
Vidi galeriju 1/7
Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom Terminator za pistu, ali i svakodnevnu vožnju cestom

BMW Concept M4 GTS je pravi tehnološki dragulj s najnaprednijim tehničkim elementima. Ima vrhunske trkaće performanse, ali osim po pisti legalan je za svakodnevnu vožnju po cesti

U BMW M odijelu predstavljen je BMW Concept M4 GTS, automobil za koji kažu kako je vrhunski sportski automobil za vožnju svaki dan po cesti, ali i prije svega na natjecateljskim stazama. BMW Motorsport GmbH osnovan je 1972. godine i vjerujemo kako ne moramo posebno istaknuti kako je izazvao ogromnu senzaciju s modelom BMW M1, pravom ikonom koja je jednako bila uspješna na cesti i trkaćoj stazi. Isti odijel je razvio i turbo motor za Formulu 1, a mnogobrojni su uspjesi u kup natjecanju turističkih automobila koji se smatraju najuspješnijim touring automobilima na svijetu.

BMW CONCEPT M4 GTS | Author: BMW foto: BMW

BMW je u tome pravi tata-mata, te novi BMW Concept M4 GTS nastavlja tradiciju modela BMW M3 i njegovih verzija BMW M3 Evolution (1988), BMW M3 Sport Evolution (1990), BMW M3 GT (1995), BMW M3 CSL (2003), BMW M3 GTS (2010) i BMW M3 CRT (2011). Tehnnologija s natjecateljskih staza tako je vrlo uspješno prenesena i na svakodnevnu cestu uz vrhunske performanse i ekskluzivno vozačko iskustvo. U BMW-u napominju kako je ova verzija u potpunosti 'road-legal'.

BMW CONCEPT M4 GTS | Author: BMW foto: BMW

BMW Concept M4 GTS imat će sustav s ubrizgavanjem vode za postizanje veće snage, uz znatno nižu potrošnju goriva. Stražnja svjetla izvedena su OLED (organic light-emitting diode) tehnologijom. Prednji i stražnji spojler podešava se ručno, a poklopac je izrađen iz posebnog super laganog materijala nazvanog CFRP (carbon-fibre-reinforced plastic).

BMW CONCEPT M4 GTS | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.