Početna Auto 3032 pregleda

Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakaru

Hrvati na Reliju Dakar
Atmosfera iz boksova hrvatskih vozača sa utrke Relija Dakar
Vidi galeriju 1/8
Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar Teško je povjerovati što se Hrvatima dogodilo na Reliju Dakar

Zbog niza pehova hrvatski predstavnici završili su drugu etapu s tri i pol sata zaostatka za pobjednikom. Hrvatsko-čileanski milijunaš je na visokome 17. mjestu

Najbolji relijaš svih vremena Sebastien Loeb u Peugeotu privatne momčadi PH-Sport pobjednik je druge etape Relija Dakara, koji se ove godine održava u divljinama Perua. I dok je Loeb 342 kilometra dugu dionicu prevalio za tri sata i 26 minuta, Hrvatska ekipa nije bila ni približno tako brza.

Dakar Rally | Author: Red Bull foto: Red Bull

Zbog niza pehova Daniel Šaškin i Saša Bitterman završili su etapu tri i pol sata nakon najbržega, na 71. mjestu. Prvo ih elektronika nije zabilježila na check pointu pa su kružeći izgubili 45 minuta. Potom je pukao remen pa su ga morali zamijeniti, a kada su to obavili zaboravili su zatvoriti kutiju s alatom pa su iz nje ispali dizalica i drugi vrijedan alat.

 

Potom su 'naletjeli' na francusku ekipu koja je ostala bez goriva i vukli ih 20 kilometara da bi oni mogli natočiti gorivo. No umjesto da ih 'karma nagradi' zbog dobroga djela, uslijedile su nove nevolje. Zbog kvara na lambda sondi automobil je prešao na 'safe mode', način rada u kojemu su uvelike smanjenom brzinom morali prevesti preostale dvije trećine etape.

Reli Dakar | Author: Arhiva foto: Arhiva

– U takvoj borbi sa stazom, automobilom koji počinje pokazivati prve slabosti i željom za što boljim rezultatom bezbroj je nepredvidljivih problema. Onda u jednome trenutku naletite na posadu koja je u još većoj 'drami'. Ne razmišljate puno, zanemarujute svoje probleme i rezultat i pomažete ljudima da nastave utrku i ostvare svoj san o završetku Relija Dakara. Daniel i Saša su jučer pokazali svoje veliko sportsko srce, spasili san jedne posade i pružili im još jednu priliku. Oni su moji junaci dana. Volim ih – izjavio je četverostruki hrvatski sudionik Relija Dakara i član ovogodišnjega pratećeg tima Marin Frčko.

Hrvati na Reliju Dakar | Author: Cro Dakar Team foto: Cro Dakar Team

Boris Garafulić, čileanski Hrvat i milijunaš koji spada u širi krug favorita, završio je drugu etapu na 18. mjestu i u ukupnome je poretku 17. Utrka se nastavlja danas novom etapom dugačkom 331 kilometar.

Nakon devet godina Hrvati na popularnome Reliju Dakar | Author: BMW foto: BMW

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.