Početna Auto 1229 pregleda

Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedesa GT R unatraške

Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG GT R-a unatraške
Vidi galeriju 1/6
Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG-a GT R unatraške Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG-a GT R unatraške Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG-a GT R unatraške Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG-a GT R unatraške Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG-a GT R unatraške Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG-a GT R unatraške

Top Gear je još jednom priredio utrku ubrzanja kakvu nismo očekivali, a moramo priznati - jedna je od najuzbudljivijih u nekoliko prošlih mjeseci

Kada pomislimo na Renault Twizy uvijek se sjetimo vozila za golf ili pak naprednijih dječjih električnih vozilica, ali nikada nam na pamet ne bi palo da to vozilo može pobijediti 'brutalni' Mercedes-AMG GT R u utrci ubrzanja. Naime, britanskom magazinu Top Gearu je upravo to palo na pamet pa su tako novinari odlučili provjeriti koji automobil je brži, ako AMG GT R ide unatraške. 

Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG GT R-a unatraške | Author: YouTube foto: YouTube

Mercedes-AMG GT R pokreće 4,0-litreni motor V8 koji razvija 577 konjskih snaga i 700 Nm okretnoga momenta. Do 'stotke' ubrzava samo 3,6 sekundi i može postići brzinu čak 318 km/h, ali ako se kreće unatraške priča je poprilično drukčija. Iako u rikverc svejedno dobro ubrzava, GT R ima limitiranu brzinu na samo 61 km/h.

Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG GT R-a unatraške | Author: YouTube foto: YouTube

Mali Renault Twizy je u deficitu sa snagom za punih 560 KS, ali teži samo 450 kilograma. Iako je to električno vozilo, ubrzanje nije baš za utrkivanje, a može postići maksimalnu brzinu 80 km/h. Nije puno, ali svejedno više nego što Mercedes-AMG GT R može ići u 'rikverc' pa upravo to ovu utrku čini iznimno uzbudljivom. 

Tko je brži? Renault Twizy protiv Mercedes-AMG GT R-a unatraške | Author: YouTube foto: YouTube

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.