Početna Auto 1326 pregleda

Tko je brži? Velika utrka četiriju gradskih mališana

Tko je brži? Velika utrka četiri gradska mališana
Vidi galeriju 1/5
Tko je brži? Velika utrka četiri gradska mališana Tko je brži? Velika utrka četiri gradska mališana Tko je brži? Velika utrka četiri gradska mališana Tko je brži? Velika utrka četiri gradska mališana Tko je brži? Velika utrka četiri gradska mališana

ASerija utrka ubrzanja pokazala je kako Yaris GRMN, za razliku od Pola GTI i Clija R.S., definitivno bolje ubrzava. Sada je došlo vrijeme za zahtjevniju bitku na stazi

Renault Clio R.S., Volkswagen Polo GTI i Toyota Yaris GRMN već su odmjerili snage u utrci ubrzanja. Dok je Yaris GRMN očigledno pokazao svoju snagu prilikom ubrzavanja, Clio R.S. je pomalo razočarao jer je zadnji. Sada se uključuje i Mini Cooper S koji dosada nije imao priliku pokazati svoje performanse.

MINI Cooper S | Author: MINI foto: MINI

Mini Cooper S poznati je gradski 'šminker', ali to ne znači da ima loše performanse. Ispod poklopca motora je se 2-litreni benzinac koji razvija 192 konjske snage, a u kombinaciji sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem s dvjema spojkama ubrzava do stotke 6,9 i postiže brzinu 235 km/h. 

Tko je brži? Volkswagen Polo GTI protiv Renualt Clia RS 18 | Author: Igor Šoban/PIXSELL foto: Igor Šoban/PIXSELL

Renault Clio R.S. 18 F1 je najsnažniji među jurilicama, ali bez obzira na snagu, u utrkama ubrzanja se nije najbolje pokazao. Pokreće ga 1,6-litreni 'turbak' koji razvija 220 konjskih snaga i 260 Nm okretnoga momenta. Do stotke ubrzava samo 6,6 sekundi i može postići brzinu 235 km/h.  

Tko je brži? Volkswagen Polo GTI protiv Renualt Clia RS 18 | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Volkswagen Polo GTI najstariji je predstavnik malih jurilica. Pokreće ga dvolitreni turbobenzinac koji razvija 200 konjskih snaga i 320 Nm okretnoga momenta. Uz takvu snagu i masu od 1280 kilograma mališan postiže stotku za samo 6,7 sekundi i postiže brzinu 241 km/h. 

Toyota Yaris GRMN | Author: Toyota foto: Toyota

Toyota Yaris GRMN limitirana je serija Yarisa u samo 400 primjeraka. Pokreće ga 1,8-litreni benzinac u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Razvija 212 konjskih snaga i 250 Nm okretnoga momenta, a teži samo 1135 kilograma te tako postiže 'stotku' za samo 6,3 sekunde. Maksimalna brzina je elektronički ograničena na 230 km/h. 

Tko je brži? Velika utrka četiri gradska mališana | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.