Početna Auto 45 pregleda

Toyota će u Japanu izgraditi repliku dijela staze Nürburgring

1
Vidi galeriju 1/6
Toyota će u Japanu izgraditi repliku dijela staze Nürburgring Toyota će u Japanu izgraditi repliku dijela staze Nürburgring Toyota će u Japanu izgraditi repliku dijela staze Nürburgring Toyota će u Japanu izgraditi repliku dijela staze Nürburgring Toyota će u Japanu izgraditi repliku dijela staze Nürburgring Toyota će u Japanu izgraditi repliku dijela staze Nürburgring

Toyota ulaže značajna financijska sredstva u novi testni kompleks, u sklopu kojega će, između ostaloga, biti i staza po uzoru na njemački Nürburgring

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Tvrtka planira izgraditi grandiozni novi istraživačko-razvojni centar u Aichi distriktu, koji će se sastojati od 11 različitih testnih staza. Jedna od njih bit će replika popularne staze Nordschleife, poznatije kao Nürburgring, koja se nalazi u zapadnome dijelu Njemačke, gdje su gotovo svi proizvođači automobila, pa tako i Toyota, dosad testirali svoje automobile.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Doduše, staza neće biti identična u centimetar, već će za razliku od Nürburgringa, koji je dug 20,7 kilometara, biti duga 5,3 kilometra, ali će sadržavati mnogo zavoja i visinskih razlika identičnih legendarnoj njemačkoj stazi.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Toyota će, prema procjenama, u ovaj kompleks investirati preko 2,3 milijarde eura, a zanimljivo je kako će većina od 11 staza biti korištena za razvoj i ispitivanje električnih vozila. Očekuje se kako će Toyotin novi istraživačko razvojni centar biti otvoren do 2023. godine, u početku će zaposliti 3300 ljudi, a kasnije još njih 550.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.