Početna Auto 355 pregleda

Ovako je izgledao unikatni A8 Coupe koji nikad nije ugledao svjetlo dana

1
Vidi galeriju 1/2
Ovako je izgledao unikatni A8 Coupe koji nikad nije ugledao svjetlo dana Ovako je izgledao unikatni A8 Coupe koji nikad nije ugledao svjetlo dana

Dok čekamo sutrašnju premijeru novoga A8 modela, najnaprednijeg Audija u povijesti, pažnju skrećemo na unikatan A8 Coupe koji nikada nije ugledao serijsku proizvodnju

Audi je dugo vremena pokušavao osmisliti automobil koji će konkurirati uspješnoj Mercedesovoj S-klasi Coupe i BMW-u Serije 8, a krajem devedesetih godina prošloga stoljeća Audi se obratio kompaniji IVM Automotive koja se bavila dizajnom. 

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Rezultat suradnje bio je Audi A8 Coupe, koji je tada predstavljen u Ženevi, no čelnici iz Ingolstadta odlučili su ipak ne krenuti u serijsku porizvodnju ovog auta, bojeći se da neće doživjeti tržišni uspjeh. Time je sudbina A8 Coupe modela zapečaćena, a jedan jedini proizvedeni primjerak potpuno homologiran i ispravan za registraciju stoji u garaži IVM-a.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Kako bi dobili kupeovsku uglađenu liniju eksterijera, Audijevi inženjeri su obilno morali mijenjati aluminijsku šasiju te pripadajuće panele. Također, sjedala su preuzeta s modela A4 Cabrio. 

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.