Početna Auto 1991 pregleda

Ovaj jedinstveni oldtajmer htjeli bi imati svi kolekcionari

FOTO: autoclassics

Danas je ovaj model vrlo cijenjen kolekcionarski primjerak, a ovaj je unikat jer je jedini s karoserijom 'Rollston'

Author: autoclassics foto: autoclassics

Kao što su danas Bugatti i Lamborghini statusni simboli, tako je kasnih dvadesetih i početkom tridesetih godina prošloga stoljeća to bio Duesenberg. Ovaj luksuzni brend uveo je inovativnost i odlične performanse u viši sloj društva.

Author: autoclassics foto: autoclassics

Danas su automobili Duesenberg izuzetno rijetki, a ono što ovaj Model J čini unikatnim je karoserija Torpedo Berline koju je konstruirala tvrtka Rollston. S rednim osmerocilindrašem s 270 'konja' bio je najsnažniji i najbrži američki automobil svoje ere, a bio je i prepun inovacija, kao što su hidrauličke kočnice.

Author: autoclassics foto: autoclassics

Proizveden je 1930. godine, a u opsežnoj i detaljnoj dokumentaciji o povijesti između ostaloga piše kako je 1955. godine prodan za samo 650 dolara. Duesenberg Modeli J postižu izuzetno visoke cijene kad se pojave na aukcijama, no za ovaj jedinstveni primjerak nema očekivane cijene. Aukcija će se održati od 14. do 16. ožujka kada ćemo saznati koliko milijuna je plaćen ovaj ljepotan.

Author: autoclassics foto: autoclassics Author: autoclassics foto: autoclassics

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.