Početna Auto 51 pregleda

Unikatni Peugeot L45 prodan na aukciji za čak 7,3 milijuna dolara

1
Vidi galeriju 1/5
Unikatni Peugeot L45 prodan na aukciji za čak 7,3 milijuna dolara Unikatni Peugeot L45 prodan na aukciji za čak 7,3 milijuna dolara Unikatni Peugeot L45 prodan na aukciji za čak 7,3 milijuna dolara Unikatni Peugeot L45 prodan na aukciji za čak 7,3 milijuna dolara Unikatni Peugeot L45 prodan na aukciji za čak 7,3 milijuna dolara

Ovaj primjerak od izuzetne je važnosti za trkaću povijest francuskoga proizvođača, a upravo je ovo jedan od bolida koji su na početku dvadesetog stoljeća bili sinonim za brzinu ...

Automobil proizveden 1914. godine i dan-danas je u savršenom stanju i svi dijelovi na njemu datiraju iz godine proizvodnje, kada je bio u rukama Peugeotova natjecateljskog tima. Razlog zašto je ovaj bolid postigao visoku cijenu, na aukciji kuće Bonhams, je to što predstavlja ikonu bogate i dominantne trkaće povijesti francuskoga proizvođača. 

1 | Author: Autoweek foto: Autoweek

Nosi i oznaku "No.1" na šasiji i motoru, što znači da je prvi proizvedeni primjerak, ali i jedini koji je danas u voznome stanju. S ovim trkaćim francuskim strojem u to doba mogao se nositi samo slavni Mercedes. O drugome preživjelom primjerku se ne zna gotovo ništa, osim da nije u voznome stanju.

1 | Author: Sports Car Digest foto: Sports Car Digest

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.