Početna Auto 208 pregleda

Vatrogasno vozilo koje gasi avione i glumi u Transformersima

ROSENBAUER PANTHER
Vidi galeriju 1/5
Vatrogasno vozilo koje gasi avione i glumi u Transformersima Vatrogasno vozilo koje gasi avione i glumi u Transformersima Vatrogasno vozilo koje gasi avione i glumi u Transformersima Vatrogasno vozilo koje gasi avione i glumi u Transformersima Vatrogasno vozilo koje gasi avione i glumi u Transformersima

Rosenbauer Panther: novo vatrogasno vozilo teško 40 tona uz motor snažniji od 1.000 KS može razviti najveću brzinu čak 140 km/h

Kada je u pitanju zrakoplovstvo sve što dolazi u vezi s njime ima vanserijske oblike i dimenzije. Tako je i s vatrogasnim vozilima koja dežuraju u slučaju potrebe intervencije na aerodromima. Obična vatrogasna vozila koja koriste vatrogasci u gradovima nisu dostatna, jer za potrebe gašenja požara trebaju velike količine sredstava za gašenje, a pri tom tu veliku količinu treba vrlo brzo dopremiti od aerodromske zgrade do aviona na pisti koji ima problem. Zato se za izradu vatrogasnih jurišnih kola u pravilu koriste veliki vojni kamioni na koje se stavi potrebna vatrogasna oprema i sredstva za gašenje požara.

ROSENBAUER PANTHER | Author: ROSENBAUER foto: ROSENBAUER

Rosenbauer Panther je novo vatrogasno vozilo koje ima ugrađena najnovija tehnološka rješenje koje nudi tvrtka Rosenbauer specijalizirana za izradu ovakve vrste vatrogasnih vozila. Rosenbauer Panther težak je 40 tona, a pokreće ga Volvo motor snažniji od 1.000 KS koji uz 6x6 pogon na sve kotače te uz uklanjanje bilo kakvih blokada koje bi ograničavale največu brzinu može potegnuti do brzine od čak 140 km/h i to potpuno opterećen vatrogasnom opremom. Rosenbauer Panther 6x6 nosi 14.500 litara tekućine za gašenje. Tvrtka Rosenbauer ubrzo planira predstaviti i novu verziju istog vatrogasnog vozila, ali s pogonom 8x8. I na kraju moramo napomenuti kako je na osnovu serijskog vatrogasnog vozila Rosenbauer Panther napravljen Sentinel Prime u filmu Transformersa Dark of the Moon.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.