Početna Auto 35 pregleda

VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara

1
Vidi galeriju 1/7
VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara VIDEO: Brži od Tesle i Rimca i košta milijun dolara

Osim što ima brutalnu snagu i respektabilna ubrzanja, ovo je prvi električni superautomobil namijenjen istovremeno offroad i cestovnoj upotrebi

Ovih je dana Tesla Roadster titulu najbržeg električnog automobila u teoriji oteo Rimčevu Conceptu Oneu. No izgleda kako euforija nije dugo trajala. Tvrtka Xing Mobility iz Tajvana proizvela je Miss R - električni superautomobil čija je snaga jedan megavat, odnosno 1341 KS. Ova zastrašujuća snaga dolazi iz četiri nezavisna elektromotora, a svaki pokreće po jedan kotač. Performanse su sljedeće: 0 - 100 km/h za 1,8 sekundi, 0 - 200 km/h za 5.1 sekundu i maksimalna brzina 270 km/h.

1 | Author: Xing Mobility foto: Xing Mobility

Tvrtka zasada ne govori o podacima u vezi s autonomijom, ali spominje se kako je automobil dizajniran tako da omogućava brzu zamjenu baterija, u manje od pet minuta.

1 | Author: Xing Mobility foto: Xing Mobility

Razvili su modularni baterijski sustav koji je konfiguriran po uzoru na Lego kockice. Sadrži 98 složivih modula, od kojih svaki ima 42 litij-ionske baterije, što je ukupno 4116 baterija. Xing Mobility već je u pregovorima s brojnim tvrtkama zainteresiranim za ovakve baterijske sustave koji će se koristiti na vozilima od buseva do brodova.

1 | Author: Xing Mobility foto: Xing Mobility

Proizvodnja superautomobila Miss R će pričekati, sve dok Xing Mobility ne izvrši opsežna testiranja potpuno funkcionalnoga prototipa do kraja sljedeće godine. Proizvodnja će tada biti ograničena na samo 20 primjeraka koji će biti dostupni od početka 2019. godine po početnoj cijeni milijun dolara.

1 | Author: Xing Mobility foto: Xing Mobility

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.