Početna Auto 1365 pregleda

Volkswagen planira srušiti apsolutni rekord na Nürburgringu

VW osvaja svijet: Nakon Pikes Peaka žel srušiti rekord Nürburgringa
FOTO: Volkswagen

Za volanom će biti francuski vozač Romain Dumas, koji je srušio rekord Pikes Peaka, a vrijeme bi trebalo biti manje od šest minuta i 45,9 sekundi

Volkswagenov električni bolid prošloga je ljeta srušio apsolutni rekord Pikes Peaka tijekom te najpoznatije američke utrke. No njemački proizvođač je najavio da tu I.D. R ne staje jer je sljedeći 'zadatak' rušenje rekorda na legendarnome 'zelenom paklu' – Nürburgringu

U Volkswagenu tvrde da bi se to trebalo 'odigrati' već ovoga ljeta, ali je u međuvremenu potrebno prilagođavanje električnoag bolida za njemačku stazu. 'S obzirom na to da se Pikes Peak nalazi na 4302 metra nadmorske visine i zrak je poprilično rjeđi, I.D. R je imao veliki stražnji spojler ne b li dobio što veći downforce. No za Nürburgring će se morati smanjiti ta potisna sila pa će se na bolid ugraditi majni stražnji spojler i prednji razdjelnik', rekao je šef VW Motorsporta – François-Xavier Demaison.

VW osvaja svijet: Nakon Pikes Peaka žel srušiti rekord Nürburgringa | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Za volanom će biti francuski vozač Romain Dumas, koji je srušio rekord Pikes Peaka, a vrijeme bi trebalo biti manje od šest minuta i 45,9 sekundi. Sada nam jedino preostaje pričekati ljeto i vidjeti hoće li najpoznatiji njemački proizvođač uspjeti u svojemu naumu. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.