Početna Auto 151 pregleda

Volkswagen trkaćim bolidom na struju želi osvojiti Pikes Peak

1

Najnoviji projekt marke Volkswagen u području motorsporta dobiva svoje ime: I.D. R Pikes Peak naziv je potpuno električnoga prototipnog trkaćeg automobila kojim Volkswagen želi nastupiti na utrci Pikes Peak 24. lipnja u Coloradu

Električni sportski automobil s pogonom na sve kotače objedinjuje svoju ulogu predstavnika buduće električne obitelji I.D. s paletom proizvoda marke Volkswagen, koja se odlikuje najizraženijim sportskim karakteristikama, modelima tvrtke R GmbH. On istovremeno predstavlja prvi korak u smjeru buduće intenzivnije suradnje tvrtki Volkswagen R i Volkswagen Motorsport. Marka Volkswagen k tomu planira do 2025. godine ponuditi više od 20 potpuno novih električnih vozila.

1 | Author: VW foto: VW

Početak proizvodnje prvog serijskog modela iz obitelji I.D. predviđen je za kraj 2019. godine u saskom gradu Zwickauu. "S Volkswagenom i obitelji I.D. želimo na sam vrh električne mobilnosti", objašnjava dr. Frank Welsch, član Uprave, zadužen za razvoj. "Sudjelovanje u najpoznatijoj brdskoj utrci na svijetu modelom I.D. R Pikes Peak nema samo simbolično značenje, već općenito predstavlja i test izdržljivosti, koji je vrijedan za razvoj električnih automobila."

1 | Author: VW foto: VW

Međunarodna brdska utrka Pikes Peak održava se od 1916. godine u blizini Colorado Springsa, na planinskome masivu Rocky Mountains. Njezina dionica duga 19,99 kilometara vodi od starta na visini 2800 metara do vrha na 4302 metra nadmorske visine. Volkswagen je u brdskoj utrci Pikes Peak posljednji put sudjelovao 1987. godine spektakularnim Golfom s dva motora s impozantnih 652 KS, ali je za dlaku propustio pobjedu. "Dakle, krajnje je vrijeme za uzvrat!“, kaže direktor tvrtke Volkswagen Motorsport Sven Smeets. "I. D. R Pikes Peak za nas predstavlja izuzetno uzbudljiv izazov kako bismo pokazali što je sve u motosportu moguće s električnim pogonom."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.