Početna Auto 1202 pregleda

Za volanom Audija e-trona: Kroz pustinju, s dometom 400 km

Vozili smo novi Audi e-tron
Vidi galeriju 1/7
Vozili smo Audi e-tron: Kroz pustinju s dometom 400 kilometara Vozili smo Audi e-tron: Kroz pustinju s dometom 400 kilometara Vozili smo Audi e-tron: Kroz pustinju s dometom 400 kilometara Vozili smo Audi e-tron: Kroz pustinju s dometom 400 kilometara Vozili smo Audi e-tron: Kroz pustinju s dometom 400 kilometara Vozili smo Audi e-tron: Kroz pustinju s dometom 400 kilometara Vozili smo Audi e-tron: Kroz pustinju s dometom 400 kilometara

U prebogatim Ujedinjenim Arapskim Emiratima isprobali smo Audi e-tron, najbolji i najnapredniji električni auto današnjice. Jednim punjenjem prelazi i do 400 kilometara

Prvi Audi s pogonom na struju fascinantan je automobil. To je najprecizniji opis dojma koji je novi e-tron na nas ostavio nakon tristo kilometara uzduž i poprijeko Emirata Abu Dhabi.

Vozili smo novi Audi e-tron | Author: Audi foto: Audi

Naftom najbogatiji emirat Ujedinjenih Arapskih Emirata možda je jako čudno mjesto za prezentaciju električnog automobila, no pružio nam je priliku isprobati auto na brzim autocestama u gradskoj vrevi, na jednoj od najatraktivnijih planinskih cesta na svijetu te na zahtjevnim offroad dionicama u pustinji.  

Vozili smo novi Audi e-tron | Author: Audi foto: Audi

Novi e-tron je nevjerojatno agilan za auto dugačak 490 cm i težak gotovo 2,5 tona. Ima 408 KS i do 100 km/h sprinta 5,7 sekundi. Maksimalna brzina je 200 km/h, a pri 160 km/h gotovo da nema šuma vjetra. Aerodinamika i izolacija su dovedene do savršenstva. Pri zahtjevnijoj terenskoj vožnji električni pogon i precizna distribucija potrebne snage na kotače daleko su superiorniji u odnosu na terence s klasičnim motorima.

Vozili smo novi Audi e-tron | Author: Audi foto: Audi

Oštrijim stilom vožnje i jednim punjenjem baterija prelazili između 250 i 300, a za štedljivije vožnje i 400 kilometara. Na naše tržište dolazi na proljeće, a cijena se ne zna. Pretpostavljamo kako će model kakvav smo vozili stajati više od milijun kuna. 

Vozili smo novi Audi e-tron | Author: Audi foto: Audi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.