Početna 182 pregleda

Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora

Ford Ka+
Vidi galeriju 1/9
Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora Ford Ka+ - mali auto, mnogo prostora

Samo je 4 cm kraći nego aktualna Fiesta i ima najviše prostora u klasi mikroautomobila

Ford je predstavio novi KA s dodatkom + u nazivu, koji jasno daje na znanje kako je riječ o pola broja većem autu od dosadašnjega modela, s "dodatnim" parom vrata. Napravljen je na temelju nove globalne platforme za male automobile, a s ukupnom duljinom manjom od četiri metra ima mjesta za pet putnika. U prodaji će biti ljetos u Velikoj Britaniji, a potom i u ostalim zemljama Europe te na tržištima Bliskog Istoka i Afrike. 

U Fordu navode kako će imati dinamične vozne značajke i komfornu unutrašnjost. Predviđena cijena osnovnoga modela u Njemačkoj je oko 10.000 eura. Obujam prtljažnika je 270 litara, a posebnost je čak 21 pretinac, odnosno mjesto za odlaganje stvari. Bit će dostupan samo s jednim motorom, novorazvijenim 1,2 benzincem s četiri cilindra, koji zamjenjuje dosadašnji 1,25 motor. Razvija 70, odnosno 85 KS u jačoj izvedbi. Najveća brzina je 159, odnosno 169 km/h, a do 100 km/h ubrzava za 15,3 odnosno 13,3 sekunde. Prema tvorničkim specifikacijama prosječna potrošnja u obje izvedbe je povoljnih 5 litara, u mješovitome ciklusu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.