Početna Insider 899 pregleda

Istraživanje pokazalo da je Porsche najmanje pouzdana marka

FOTO: Dreamstime

Njemački proizvođač sportskih automobila zaslužio je ocjenu 35,1 (od mogućih 100) te se tako pokazao manje pouzdanim od Land Rovera, Jaguara i Alfa Romea

Mnogi smatraju da su automobili marke Porsche najbolji na svijetu, no istraživanje koje nam dolazi iz Velike Britanije pokazuje sasvim suprotne rezultate. Porsche je u njemu najmanje pouzdana marka. 

Britanska tvrtka Warrantywise koja se bavi pružanjem usluga produljenog jamstva analizirala je podatke 131.000 produljenih jamstva za automobile u Velikoj Britaniji. Kako bi rangirali marke po koeficijentu pouzdanosti koristili su podatke o cijeni i učestalosti popravka tijekom 2021. i 2022. godine. 

Author:

Rezultat istraživanja potpuno je iznenađujući, marka s najgorom ocjenom je Porsche. Njemački proizvođač sportskih automobila zaslužio je ocjenu 35,1 (od mogućih 100) te se tako pokazao manje pouzdanim od Land Rovera, Jaguara i Alfa Romea. Jedino utješno u ovom istraživanju za Porsche je činjenica da je najskuplji popravak na automobilu koštao 10,785 funti što je mnogo, ali ništa u odnosu na najskuplji popravak na Land Roveru koji je iznosio 23.890 britanskih funti, dok je najskuplji popravak na Jaguaru koštao 16.990 funti. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.