Početna Magazin 743 pregleda

Evo kako odabrati prijevozno sredstvo u gradu Zagrebu

tramvaj

U velikim gradovima najčešće nas muči pitanje kako što brže i jednostavnije stići do željenog odredišta, pa evo nekih korisnih savjeta kako shodno tome odabrati prijevozno sredstvo

zagreb | Author: Zagreb foto: Zagreb

Jutarnji i poslijepodnevni sati najčešći su dio dana kad su u gotovo svim većim gradovima velike gužve, kako u osobnim automobilima tako i u vozilima javnoga prijevoza. U tome je razdoblju najčešće pitanje 'kako što prije i bezbolnije stići na posao'. U Zagrebu, osim što su svi dijelovi vrlo dobro povezani gradskim prijevozom, ima i nekoliko zaista jeftinih taksi službi koje će vas sigurno i u najkraćemu mogućem roku prevesti na željeno odredište. 

tramvaj | Author: Wikimedia foto: Wikimedia

Gradski je prijevoz daleko najjeftinija solucija, a u vrevama jutarnjih gužvi, usudio bih se reći i - najbrža. Jedini je problem što se stanovnici zabačenijih naselja nerijetko moraju ustati i tri sata prije početka posla kako bi na vrijeme stigli. Upravo zbog toga daleko im je jednostavnije naručiti taksi kojim će se odvesti do najbližeg okretišta na kojemu će nastaviti svoje putovanje bez dodatnoga troška plaćanja 'osobnoga' prijevoza. Dobra je stvar što se ta usluga može podijeliti sa susjedom ili kolegama pa je i sukladno broju putnika i trošak manji.

ZAŠTITA BICIKLA OD KRAĐE | Author: Marko Jurinec/PIXSELL foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Postoje i oni koji vole komfor, ali i oni koji preziru 'gužvanja' u gradskome prijevozu u kojemu se nerijetko zna osjetiti i ustajali miris znoja, koji ne može svatko podnijeti. Za sve njih tu je nekoliko rješenja - moped, motocikl, bicikl, osobni automobil ili pak vć spomenuti taksi. Moped je idealno rješenje za toplijih dana, a bicikl imaju brojne prednosti, ali i mane zbog kojih mnogi od nas izbjegavaju to prijevozno sredstvo. Za vožnje biciklom često se znojimo pa se nerijetko i usmrdimo, što za neke vrste poslova svakako predstavlja problem. Zaključak je da su vozila na dvama kotačima s pogonskim agregatom idealno rješenje zbog svoje ekonomičnosti i mogućnosti jednostavnoga prolaska kroz nesnosne gužve, ali samo kada nam to vrijeme i vremenski uvjeti dozvole. 

Savjeti motociklistima | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Osobni automobil najgora je solucija u gradu. U 'špici teško se može normalno voziti, gužve u kolonama često traju više od jednoga sata, parkirno je mjesto gotovo nemoguće pronaći, a i ako uspijete morat ćete ga platiti. Usto, gorivo je toliko skupo da je na mjesečnoj bazi javnim prijevozom moguće uštedjeti i više od 500 kuna. Zaključak je da je bicikl najjeftinije rješenje, a za sve ostale koji žele malo novca uštedjeti tu je javni prijevoz kojim je moguće doseći gotovo svaki ćošak u gradu Zagrebu.

Savjeti kako ostati smiren | Author: Arhiva foto: Arhiva

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.