Početna Magazin 4358 pregleda

Evo u kojim se automobilima voze največi državnici svijeta

Limjuzina američkog predsjednika
Vidi galeriju 1/9
Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta Evo u kojim se automobilima voze najjači državnici svijeta

Poznati su po svojoj moći i ugledu, kroje sudbinu gotovo cijeloga čovječanstva jer u svojim rukama imaju najmoćnija oruđa i oružja na svijetu, a mi smo saznali u kakvim se automobilima voze

 

Predsjednici država odavna uživaju sav mogući luksuz, prestiž i sigurnost, stoga ne čudi što su neka od ovih vozila najskuplji modeli na tržištu, dodatno modificirana kako bi zadovoljavala uvjete zaštite i komfora najštićenijih osoba na planetu...

 

Vladmir Putin

Počimo s ovim karizmatičnim čovjekom, predsjednikom najveće svjetske države. Putin je jedan od najobožavanijih i najrespektiranijih vladara diljem svijeta, a Rusi ga ponajprije poštuju zbog njegove odlučnosti, strogosti, pravednosti i kompetencije da provodi reforme koje utječu na boljitak njihova društva. Vladimir se vozi u novoj 6,6 metara dugoj limuzini proizvedenoj u Rusiji. Pokreće ju 4,4-litreni motor u konfiguraciji V8, koji razvija 606 konjskih snaga. Velika se snaga na podlogu prenosi putem pogona na sve kotače i 9-brzinskog automatskoga mjenjača. S obzirom na to da ovo vozilo teži čak šest i pol tona, maksimalna brzina 189 km/h zaista je impresivna. 

Limuzina Vladimira Putina | Author: Wikipedia foto: Wikipedia

 

Papa Franjo

Poglavar Katoličke crkve i glavni državnik Vatikana čak i prije nego što je izabran za papu imao je takoreći impresivan vozni park. Prije dolaska u Vatikan vozio je Volkswagen Phaeton, a viđen je i u Fordu Focusu iz druge generacije. No, danas se vozi u sasvim drugačijim vozilima, odnosno u papamobilu. U voznome parku Vatikana dva su oklopna Mercedesova SUV-a, posebno modificirana za Papu. Riječ je o modelima G500, koji je u službi od 2007., te M500, koji je u Vatikan stigao 2012. Za posjeta drugim zemljama Papa se vozi u ovim automobilima, koji se transportiraju posebnim zrakoplovima, a u slučaju da svoje aute 'ne vozi' sa sobom, Papa se koristi lokalnim oklopnim vozilima, koja detaljno pregledava i nadzire Švicarska garda.

Papa Franjo | Author: The Irish Times foto: The Irish Times

 

Angela Merkel

'Šefica' Njemačke, odnosno kancelarka, vozi se u posebnom Audiju A8 L W12 Security. Ova oklopna 'zvijer' s 500 konjskih snaga dugačka je čak 5,24 metra. Zanimljivo je što se i predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier vozi u identičnom automobilu. 

Angela Merkel | Author:

 

Emmanuel Macron

Predsjednik Francuske na svojoj je inauguraciji stajao u DS7 Crossbacku, vireći kroz otvor na krovu, odnosno 'šiber'. Prvi premium automobil francuskoga proizvođača koji djeluje pod krovom Grupacije PSA  tek treba stići na europsko tržište, a Macron se već godinu i pol vozi u ovome plavom, sportskom i luksuznom SUV-u, s posebnim državnim oznakama i 20-colnim felgama. A francuski premijer Edouard Phillipe vozi se u Renaultu Espaceu i Volkswagenu Multivanu.

Emmanuel Macron | Author:

 

Felipe VI.

Španjolski kralj u svojemu vlasništvu ima pravu lepezu povijesnih i modernih automobila. Jedan od najpoznatijih oldtimera u kojima se vozi je defnitivno Rolls-Royce Phantom IV kabriolet iz 50-ih godina prošloga stoljeća. Zanimljivo je što je taj automobil Felipe VI. koristio na svojoj krunidbi, kao i njegov otac Juan Carlos I. davne 1975. godine. No, u svakodnevnim obvezama španjolskoa kralja prevoze u raznim modernim automobilima marki Volvo, Mercedes-Benz, Audi i Lexus. Također, kralj Felipe je viđen kako vozi brutalni Audi RS6 Avant s 580 KS, na svoj 50. rođendan. 

Felipe VI | Author:

 

Kraljica Elizabeta II.

Vladarica Engleske i Ujedinjenoga Kraljevstva na svoje se obveze vozi u posebnome Bentleyju Arnageu, koji je za te potrebe prilagodila tvrtka Mulliner. Automobil je izrađen posebno za kraljicu, na 50. obljetnicu njezine vladavine. Kraljevski Bentley ima povećan međuosovinski razmak i proširen trag kotača, a povišen mu je krov. Naravno, dolazi s najjačim oplatama izrađenim iz čelika i s prozorima otpornima na metke. 

Kraljica Elizabeta II. | Author:

 

Recep Tayyip Erdoğan

Turski predsjednik vozi se u luksuznome Mercedesu S-klase. Iako se radi o modelu S600 L, ovaj automobil dodatno je modificiran i prerađen da bi odgovarao potrebama turskoga vođe. Prerada vrijedna oko 150 tisuća eura uključuje upotrebu posebne titanske legure i vrata debela čak 13 centimetara. Naravno i vrata i prozori otporni su na metke pištolja, automatskih puškaka i lakih strojnica. Također, cijeli automobil izoliran je od vanjskog svijeta, kako bi bio otporan i na napade kemijskim oružjem. Usto, opremljen je i telefonom koji je direktno povezan s Gokturk-1 satelitom u orbiti. Gume su pojačane čeličnim kablovima, što omogućava vožnju i kada su probušene.

Erdogan | Author:

 

Theresa May

Britanska premijerka za prijevoz se koristi luksuznim Jaguarom XJ Sentinel, koji je dizajniran da izdrži većinu napada niskog ili srednjeg inteziteta. Pokreće ga 5,0-litreni V8 s 510 KS, a oplata mu je napravljena iz čelika debelog 13 centimetara. U unutrašnjosti je i sustav opskrbe kisikom u slučaju napada kemijskim ili bakterijskom oružjem. No ovaj Jaguar nije samo neuništiva 'tvrđava'. Opremljen je i audiosustavom Bowers & Wilkins s 20 zvučnika i masažom na stražnjim sjedalima.

Jaguar Therese May | Author: Wikipedia foto: Wikipedia

 

Donald Trump

Ovaj Cadillac, poznatiji kao 'The Beast', odnosno 'Zvijer', opremljen je s pregršt elektroničkih i sigurnosnih sustava, čak i sustavom gašenja požara te sustavom ispaljivanja suzavca. Američki predsjednik nedavno je dobio novu verziju 'Zvijeri', čija se masa procjenjuje na ogromnih 9 tona. Naravno, američka tajna služba ne želi otrkiti tehinčke podatke o ovom automobilu, iz sigurnosnih razloga zaštite Donalda Trumpa. U unutrašnjosti ovaj Cadillac opremljen je svim mogućim uređajima za komunikaciju, a čak ima i uzorak Predsjednikove krvi, za slučaj potrebe za transfuzijom. Naravno, ne treba posebno napominjati kako je 'The Beast' pojačan svim mogućim oplatama i prozorima otpornim na metke. 

Limjuzina američkog predsjednika | Author: TIME foto: TIME

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.