Početna Magazin 21 pregleda

Ford 2021. godine želi imati flotu samovozećih automobila

Ford
Vidi galeriju 1/3
Ford 2021. godine želi imati flotu samovozećih automobila  Ford 2021. godine želi imati flotu samovozećih automobila  Ford 2021. godine želi imati flotu samovozećih automobila

Ford planira 2021. imati flotu automobila bez volana i papučica, a njihov plan je pokrenuti prvo servis za dijeljenje prijevoza. Još ne znaju hoće li u to ići sami ili s partnerom

Na tom putu planiraju značajno ubrzati razvoj te će ulagati u tvrtke u Silicijskoj dolini, utrostručiti ulaganja u poluautonomne sustave i povećati svoje timove u Palo Altu.

Ford | Author: Ford foto: Ford

- Nismo u ovoj utrci da budemo prvi, rekao je direktor kompanije Mark Fields i dodao da ga ne brine ulaganje GM-a u Lyft od 500 milijuna dolara. U Fordu još ne znaju hoće li njihov partner biti Uber, Lyft ili neka druga kompanija. Fields kaže kako su sve opcije otvorene, pa i ta da sami krenu na tržište, ali njihov plan je biti pobjednik na ovom novom tržištu, piše Reuters.

Ford | Author: Ford foto: Ford

Raj Nair iz Forda istaknuo je kako vjerojatno slična vozila bez volana i papučica neće ponuditi kupcima barem do 2025. godine. Misle kako je samovozeći automobil kao dio mreže za dijeljenje prijevoza bolji način da dođu do masovnog tržišta, ali i da učine takva vozila povoljnijima. Dok neki, poput Tesle, nude poluautonomna rješenja, Ford (i Google) žele odmah ponuditi potpuno autonomno vozilo. Ove godine planiraju lansirati 30 samovozećih automobila, a sljedeće još 90. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.