Početna Magazin 331 pregleda

Gotova je trakavica o novim registarskim pločicama

NOVE REGISTARSKE PLOČICE
Vidi galeriju 1/5
Gotova je trakavica o novim registarskim pločicama Gotova je trakavica o novim registarskim pločicama Gotova je trakavica o novim registarskim pločicama Gotova je trakavica o novim registarskim pločicama Gotova je trakavica o novim registarskim pločicama

Nove registarske pločice bit će iste kao i sadašnje, ali sa zastavom EU u lijevom kutu. Uskoro će biti dostupne građanima

Točno prije mjesec dana pojavila se u medijima priča o navodno konačnome rješenju izgleda hrvatskih registarskih tablica za motorna vozila. Autori su smjestili samo zastavu Europske unije u lijevi kut, ali ne na važeće hrvatske pločice nego su iskonstruirali font i druge spefifičnosti koje su zapravo zakonska, sigurnosna, dizajnerska obaveza…

NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Pixsell foto: Pixsell

No manje je bitno što je njihova pločica nalikovala više onoj iz Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. No,bili su na dobrome tragu. MUP se ne želi više zamarati dugotrajnim i skupim natječajem, kojim je bivša policijska garnitura zabavljala sebe, a još više javnost. U dva su navrata provedene i velike javne rasprave, na natječaje su se javljali brojni dizajneri, neki su tvrdili da je cijelu paradu zarotirao Rajko Ostojić, bivši ministar.

NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Pixsell foto: Pixsell

Što zbog istinske želje da se hrvatske pločice probliže europskim i sigurnosnim standardima, a što zbog toga jer je želio ostaviti nešto veliko iza sebe, nešto po čemu će ga nacija pamtiti. Sada je izgledno kako ni od jednoga ni od drugoga neće biti ništa, dizajneri su se trudili bez potrebe, nagrađeni su za nešto što se neće koristiti, novac je potrošen, sve to bila je parade za uveseljavanje masa.

NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Pixsell foto: Pixsell

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao je kako tablice nisu u fokusu nove Vlade, kako nisu prioritet, ali jednako tako je istaknuo kako će nove pločice sa zastavom EU u lijevom kutu uskoro biti dostupne građanima. Odgovarajući na pitanje znači li to da riječki dizajner Gordan Resan ipak nije autor konačnoga rješenja izjavio je: Tako je. Moguće promjene događat će se u budućnosti, kada budemo imali više novca!

NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Pixsell foto: Pixsell

Za sada je definiran konačan izgled novih registarskih oznaka koje će bit iste kao do sada, samo će se naprijed dodati europska zastava. Neće se uvoditi registarske oznake za sve gradove, a nastojat će se da budu jeftinije za građane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.