Početna Magazin 58 pregleda

I nova Vlada daje poticaje - Država daruje i 70.000 kn!

poticaji
Vidi galeriju 1/6
I nova Vlada daje poticaje - Država daruje i 70.000 kn! I nova Vlada daje poticaje - Država daruje i 70.000 kn! I nova Vlada daje poticaje - Država daruje i 70.000 kn! I nova Vlada daje poticaje - Država daruje i 70.000 kn! I nova Vlada daje poticaje - Država daruje i 70.000 kn! I nova Vlada daje poticaje - Država daruje i 70.000 kn!

Novi juriš na novih 15 milijuna kuna poticaja mogao bi započeti već na proljeće, jer i Vlada Tihomira Oreškovića ima namjeru subvencionirati prodaju ekološki upristojenih vozila

Sve je manje hibridnih i plug in vozila koji se mogu kupiti uz državne poticaje. Razlog je prošlogodišnja odluka Ministarstva zaštite okoliša i zaštite prirode te odluka o prema kojoj na subvencije mogu računati samo oni koji kupuju navedena alternativna vozila koja ispuštaju manje od 90 g/km CO2. Sve do pred pola godine na povlastice su se mogla kupiti alternativna vozila s emisijom CO2 od 100, a pred 18 mjeseci na popust su se kupvali i oni s emisijom CO2 od 110 g/km!

poticaji | Author: Auto start foto: Auto start

Nova Toyota Rav Hybrid jedan je od onih hibridnih automobila koji ne uživa više blagonaklonost hrvatske države. Usprkos činjenici što je riječ o posve novom modelu, po najnaprednijoj tehnologiji ovaj japanski SUV ne udovoljava kriterijima koje je propisala hrvatska država. Ako već ne može RAV (118 g/km CO2), u Toyoti kažu da je moguće uz povlasaticu od 30.000 kuna kupiti hibride poput Yarisa (75 g/km CO2), Aurisa (79), Aurisa TS (81), Priusa (79), a uz "popust" od 50.000 kn plug in hibrid Prius+ Plug-in Hybrid (49 g/km CO2).

Sve ovo postaje ponovo iznimno aktualno, jer je i nova Vlada Tihomira Oreškovića nagovijestila kako će podupirati kupovinu ekološki upristojenih vozila. Ništa neobično, jer sredstva za nabavu hibrida, plug-ina i električnih automobila su osigurana i dio su programa koji Europska komisija sugerira za provesti svim državama EU. Prema kalkulacijama i ove će godine država za tu namjenu izdvojiti i do 30 milijuna kuna.

poticaji | Author: Auto start foto: Auto start

Dostatno je to za kupovinu najviše 400 osobnih vozila. Stoga se valja unaprijed pripremiti, jer kad se natječaj objavi u pravilu je već kasno. U dosadašnja tri navrata poticaji su znali planuti u manje od 24 sata. Stoga svi vi koji imate namjeru kupiti alternativno vozilo i usput uštedjeti, zašiljite olovku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.