Početna Magazin 73 pregleda

Istražili smo: Koja je budućnost samovozećih automobila?

1
Vidi galeriju 1/4
Istražili smo: Koja je budućnost samovozećih automobila? Istražili smo: Koja je budućnost samovozećih automobila? Istražili smo: Koja je budućnost samovozećih automobila? Istražili smo: Koja je budućnost samovozećih automobila?

Na prijelazu u XX. stoljeće, kad su se u nas pojavili prvi auti. ljudi su se sporo navikavali i teško prihvaćali novu tehnologiju. Hoće li ista sudbina dočekati i prve samovozeće aute i hoće li oni izazivati strah kao što su to nekada činili strojevi koji su zamijenili konje?

Potkraj prošle godine američko ministarstvo prometa objavilo je svoj popis sigurnosnih i sličnih pravila o kojima proizvođači automobila bez vozača moraju voditi računa kad ih budu puštali u upotrebu. U nizu vrlo zanimljivih pitanja svakako je najzanimljivije upozorenje da proizvođači moraju vrlo jasno odgovoriti koje će pravilo automobil slijediti kada je pred njim izbor hoće li ugroziti druge sudionike u prometu (pješake, druge automobile...) ili će štititi sebe i svoga putnika. 

2 | Author: Phys.org foto: Phys.org

Pretpostavimo, dakle, da je cesta skliska, da se automobil bez vozača kreće mostom i da se pred njim pojavi pješak. Hoće li automobil bez vozača naglo skrenuti i dovesti sebe i svoga putnika u rizičnu situaciju, ili će pregaziti pješaka? Neki su proizvođači na to pitanje odgovorili da će automobil bez vozača prije svega štititi svoga putnika i sebe, a neka ostali sudionici u prometu štite sebe. Tko će, međutim, takvoga bezosjećajnog 'ubojicu' pustiti na cestu, tko će mu dati dozvolu?

1 | Author: Robohub foto: Robohub

Samovozeći auti oslanjaju se na kamere, radare, senzore... No, mnogi se pitaju je li ta tehnologija bezgrješna, može li stroj odlučivati o ljudskim životima. Glavno je pitanje 'ubiti ili ne ubiti', jer proizvođači moraju jasno odgovoriti koje će pravilo automobil slijediti kada je pred njim izbor hoće li ugroziti druge sudionike u prometu ili sebe i svog putnika. To je glavno i ujedno jedno od bezbroj pitanja koja stoje pred njima i zakonodavstvom, a bez odgovora i odredbi neće biti samovozećih auta u prometu. Ispada da je s automobilima bez vozača više zakonodavnoga posla nego što se moglo očekivati. Da oni možda ipak nisu pojednostavljenje. Ovo je samo jedan primjer da se tehnologiju ne može potpuno osloboditi od etičke odgovornosti. 

1 | Author: Marketing in Automotive foto: Marketing in Automotive

Google već godinama testira samovozeći auto, a nedavno je projekt nastavila tvrtka Waymo. Samo je pitanje vremena kada će im zakonodavci dati zeleno svjetlo da izađu na ceste.

1 | Author: American Safety Council Blog foto: American Safety Council Blog

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.