Početna Magazin 7045 pregleda

Jeste li znali: Ovi su auti prešli više od 20 milijuna kilometara

Auti koju su prešli više od milijun km

I dok se mnogi danas već nakon stotinjak tisuća prijeđenih kilometara odlučuju za kupnju novog automobila, ovi su dečki svojim limenim ljubimcima bili vjerni cijeli život..

 

Ako ste jedan od onih kojima su automobili s 200 i 300 tisuća prijeđenih kilometara za staro željezo, onda je ovaj članak idealan za vas. S obzirom na prijeđenu kilometražu ovi automobili su u svoje vrijeme bili jedva ispod čekića, kako bi se reklo. 

Auti s najviše prijeđenih km u povijesti | Author:

Prvo mjesto svih vremena pripada pokojnome Irvingu Gordonu koji je godine 1966. kupio svoj prvi automobil, a vozio ga je do svoje smrti. Svojim je Volvom P1800S prešao više od 5 milijuna kilometara, a samo u prvih 48 sati prešao je čak 2500 kilometara. Bio je to početak vožnje koja je trajala 52 godine. Najzanimljivije je što je prvi set kvačila promijenio tek nakon 725.000 km. Usporedbe radi, danas se kvačila mijenjaju svakih 50 do 100 tisuća kilometara. 

Auti s najviše prijeđenih km u povijesti | Author:

Na drugome mjestu su taksist Gregorios Sachinidis i njegov Mercedes 240D iz 1976. godine. Gospodin je Gregorios dio kilometara skupio radeći, ukupno ih je prešao 4,6 milijuna, a svoj je auto kupio kao polovni u Njemačkoj s već tada prijeđenih 220.000 kilometara. Karijeru je završio 2004. godine, a za svojega je rada promijenio tri motora u svome Mercedesu. Nakon što su za njega čuli u Njemačkoj, posjetili su ga ljudi iz Mercedesova muzeja, kojima je ujedno i predao ključeve svoga 'vjernog' automobila. Oni su mu zauzvrat uručili ključeve novoga Mercedesa C200 kojime se vratio u domovinu.

Auti s najviše prijeđenih km u povijesti | Author:

Treći na listi je automobil Volvo 245 GL, u vlasništvu finske tvrtke S.E. Makinen. Iako ne postoji mnogo informacija o vožnji ovog automobila, prešao je 2.623.230 kilometara isključivo "radeći". Iz kompanije tvrde kako su na automobilu s vremenom rađeni samo redovni servisi, a ako je to točno onda to dovoljno govori o kvaliteti ovih automobila.

Auti s najviše prijeđenih km u povijesti | Author:

Četvrto mjesto pripada Josephu Vaillancourtu koji je svojim Plymouthom iz 1963 prešao 2.607.138 kilometara. Ova priča zvuči pomalo nestvarno, ali je istinita. Joseph je kao i Grk Sachinidis novac zarađivao vozeći taksi, ali je za razliku od njega svu kilometražu sakupio vozeći klijente. Umirovio se godine 1999. kada je na pokazivaču u njegovu autu stajala spomenuta kilometraža. Već je tada bio je pri samome vrhu koji, nažalost, nikada nije uspio dostići. Za prvo mjesto tad su mu nedostajala samo 264 kilometra, a u pokušaju da ih prijeđe na njega je naletio kamion koji je prošao kroz crveno svjetlo. Iako je nesretni vlasnik izvukao živu glavu, njegovom automobilu nije bilo spasa.

Auti s najviše prijeđenih km u povijesti | Author:

Peto mjesto i kraj TOP 5 liste automobila s najviše prijeđenih kilometara pripalo je kome drugom nego VW-ovoj 'bubi'. Ovaj specifični primjerak prešao je 2.591.043 kilometara. Za razliku od gore navedenih automobila, na ovome nema što nije promijenjeno pa je tako vlasnik Albert Klein na njemu promijenio 7 motora, 3 seta kvačila i čak 150 guma. 

Auti s najviše prijeđenih km u povijesti | Author:

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.