Početna Magazin 4239 pregleda

Kako bi izgledali? Preporod jugoslavenskih legendi

Preporod jugoslavenskih legendi
Vidi galeriju 1/11
Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi Preporod jugoslavenskih legendi

Automobili poput 'fićeka', 'stojadina' i 'peglice' sve su rjeđi na našim cestama, a nekad su upravo oni bili zaslužni za 'mobilizaciju' bivše države

Preporod jugoslavenskih legendi | Author: Flickriver foto: Flickriver

Mnogi se vole prisjetiti starih legendi pa tako nije čudno što poprilično često dobijemo render o tomu kako bi izgledala moderna verzija nekoga starog automobila s toga područja. Upravo zato smo odlučili pronaći najzanimljivije rendere modernih verzija automobila iz bivše države.

 

Fiat 600/Zastava 750 

Nakon što je poznati talijanski mališan Fiat 500 dobio nasljednika, mnogi dizajneri su odlučili rekreirati i Fiat 600, prema kojemu je napravljena Zastava 750. poznatija kao 'fićek'. Moderna verzija automobila koji je 'mobilizirao' Jugoslaviju, dijelila bi motore i platformu s Puntom, a prema predloženome dizajnu - i mnogo značajki s novim Fiatom 500.

Preporod jugoslavenskih legendi | Author: Indian Autos Blog foto: Indian Autos Blog

 

Fiat 126P i 127

Za razliku od modela 600, s renderom 'peglice', dizajneri su odlučili oživjeti mnogo starih značajki, poput motora postavljena straga i općenitoga vanjskog dizajna. Također, 126P nije dobio dodatan par vrata kao Fiat 600, nego je zadržao izvorni dizajn. 

Preporod jugoslavenskih legendi | Author: Behance foto: Behance

Uz bok 'peglice' bio je i Fiat 127, koji je također dobio svoj render. Za razliku od dizajna modela 126P, dizajneri su 127-ici dali poprilično realnije linije za modernu verziju te se čak jedno vrijeme pričalo o mogućemu povratku toga modela, ali to nažalost nikada nije ostvareno. 

Preporod jugoslavenskih legendi | Author: Indian Autos Blog foto: Indian Autos Blog

 

Yugo

Svjetski je najpoznatiji Zastavin model, koji je čak dospio i na američko tržište. Stoga je u posljednjih nekoliko godina napravljen cijeli niz njegovih rendera, od onih s različitim modifikacijama do modernih verzija. Mi smo odlučili izdvojiti najzanimljiviju modernu verziju, koja bi također trebala dijeliti platformu s Fiatom Puntom. Zanimljivo je kako bi imao pet vrata, a zadnja bi se otvarala u suprotnome smjeru. Preporod jugoslavenskih legendi | Author: YouTube foto: YouTube

 

Zastava 101

Render koji nas je i potaknuo na ovu temu je upravo prikaz modernog 'stojadina'. Prije nekoliko dana dizajner Mihael Merkler je napravio modernu verziju Zastave 101, koja poprilično podsjeća na mini verziju Chevroleta Camara. Osim toga, prema dizajneru, pokreće 5,0-litreni ga motor V8 koji razvija 600 konjskih snaga. Puno detalja podsjeća na staru Zastavu i novoga Camara, a tu su posebno istaknuta i moderna LED svjetla, nova maska i oštrije linije. 

Preporod jugoslavenskih legendi | Author: Mihael Merkler foto: Mihael Merkler

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.