Početna Magazin 5950 pregleda

Savjeti koji će sačuvati vaš automobil na parkiralištu

Kako parkirati

Zigurno se dogodilo da vam je netko na parkiralištu oštetio auto ili jednostavno ne znate gdje ćete parkirati. Evo nekih savjeta kojima ćete si olakšati problem, ako se u takvim situacijama nađete

 

Svakodnevno traženje parkirnoga mjesta može biti prava noćna mora pa pitanja poput gdje parkirati, kako parkirati, hoće li mi netko oštetiti auto na parkiralištu stalno se motaju po glavi. Ponekad problem predstavlja i parkiranje ispred 'vlastite' zgrade. Da biste izbjegli neželjene situacije donosimo nekoliko savjeta kojima ćete jednostavnije i bezbrižnije ostaviti svoj auto na parkiralištu.

 

Ne parkirajte na mjestu za invalide!

Često mjesta nema, a žuta su polja pretežito prazna pa se vozači koji na to nemaju pravo često odlučuju parkirati 'nakratko' upravo na mjestima za invalide. Ovim potezom navlačite gnjev osoba s invaliditetom, ali i svih koji duboko suosjećaju s njima pa često u znak protesta ključem 'obilježe' lak na automobilu. Krenite ranije pa vam ni malo udaljenije parkiralište neće stvoriti prevelik problem.

Kako parkirati | Author: Jurica Galoić/PIXSELL foto: Jurica Galoić/PIXSELL

 

Ne blokirajte put drugim autima!

Blokiranje drugih sudionika, čak i kada su oni nepropisno parkirali, može ostaviti upečatljiv trag na vašem autu. Jednako kao vama i drugima se žuri pa kao što i vi nemate razumijevanje za njih neće oni imati za vas. Potrgani brisači ili pak stakla u najmanju ruku su zlonamjerna poruka će vas dočekati kad se vratite. Stoga uvijek vodite računa da nikome niste blokirali put jer to može biti kobno za vaš auto i novčanik.

Kako parkirati | Author: Duško Marušić/PIXSELL foto: Duško Marušić/PIXSELL

 

Parkirajte na osvijetljenom i u blizini kamera!

Mračne su ulice idealne za lopove kojima ponekad nije cilj ukrasti auto, već jednostavnim razbijanjem stakla odnijeti sve iz njegove unutrašnjosti. Zato u večernjim satima, kada je ulična rasvjeta jedino što osvjetljava parkiralište, auto ostavite upravo na takvome mjestu. Osim toga, danas su velika parkirališta često 'pokrivena' kamerama, što dodatno odbija provalnike i lopove.

Kako parkirati | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

 

Skupocjene stvari uvijek nosite sa sobom

Takozvani sitni lopovi žive od krađa skupocjenih stvari iz automobila pa mobitele, novac, nakit i slično uvijek nosite sa sobom ili pospremite na nevidljivo mjesto u autu. Ako baš morate, prtljažnik s pregradom je idealno mjesto za pospremanje takvih stvari.

Kako parkirati | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

Parkirajte uz rub ili pokraj stabla!

Parkiranjem u samome kutku nekoga parkirališta smanjujete mogućnosti oštećenja vašeg auta, uzrokovana otvaranjem vrata drugih vozila. A ako ste primorani parkirati na neasfaltiranome parkiralištu uvijek to činite pokraj stablaa jer ono će poslužiti kao zaštita od udaranja drugih u vaš automobil.

Kako parkirati | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.