Početna Magazin 93 pregleda

Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia

RIMAC AUTOMOBILI
Vidi galeriju 1/12
Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia Najbrži elektro auto je Concept_One - Made in Croatia

U nas možete uspjeti jedino ako vani prođete, a na dobrom putu da osvoji ne samo planetarnu, već i lokalnu balkansku slavu je čudotvorac iz Sv. Nedelje koji će u Genevi za koji dan predstaviti novu generaciju najbrže elektro jurilice na svijetu koja do stotke stiže za 2.6 s, a čija je maksimalna brzina 360 km/h!

Elon Musk, razvikani biznismen koji je stvorio brend Tesla i nametnuo svijetu najpoznatiju alternativnu automobilističku paletu proizvoda može se sakriti pred Rimcom, bar kad je riječ o tome tko drži titulu najbržeg elektro automobila na svijetu.

RIMAC AUTOMOBILI | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Rimac i Koenigsegg - Baterija Rimac Automobila nalazi se u super automobilu Koenigsegg Regera, najsnažnijem serijskom automobilu na svijetu, koji razvija ukupnu snagu 1.500 KS, a za ubrzanje s mjesta do brzine 400 km/h treba samo 20 sekundi

Iako Ameri osnivaču Pay-pal sustava naplata godišnje doniraju i više od milijardu dolara za razvoj alternativnih vozila tako što mu nije pošlo za rukom, a vjerujte da je to skalp koji bi tako rado imao.

Musk ima donirane milijarde, a Rimac samo pamet

RIMAC AUTOMOBILI | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Rimac Automobili proizvodi baterijski sustav najveće energetske gustoće na svijetu, upravljačke sustave i druge komponente za Koenigsegg Regeru

Pročitajte i pogledajte što to piše Mashable, jedan od reprezentativnijih američkih portala iz New Yorka. Proglasili su Rimčev Concept_One jednom od većih zvijezda nastupajućeg auto salona u Genevi!

Amerikanci su naglasili kako je to fenomenalna jurilica koja donosi mnogo toga novoga - posebice usklađenost trakcija sva četiri elektro motora na sva četiri kotača.

RIMAC AUTOMOBILI | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

U tvornici Rimac automobili, daleko od očiju javnosti, pripremao se sredinom 2015. bolid za Pikes Peak! Na platformi već znanog Rimčevog Concept One-a nastao je super sportaš Tajima Rimac E-Runner Concept_One 

Spominju kako je Concept_One svojevrsni spoj ultra sportskog švedskog Koenigsegga (i za njega je radio Rimac - upravo na distribuciji snage po kotačima te baterijama koje omogućavaju autonomiju i ogromnu snagu) te Tesle.

RIMAC AUTOMOBILI | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Japansko-hrvatski bolid Tajima Rimac E-Runner Concept One (vozač Nobuhiro Tajima) osvojio je 2015. senzacionalno drugo mjesto na kultnoj brdsko-brzinskoj utrci Pikes Peak

Zahvaljujući 1088 konja (energija dolazi iz 8450 ćelijske baterije). Pogon je dakako na sva četiri, a do stotke stiže za 2.6 s, a maksimana brzina je 360 km/h! Autor Mashablea tvrdi kako bi s njime mogli problema pri ubrzanjima imati i brojni mlazni avioni!

Na sajmu u Ženevi napokon ćemo vidjeti i proizvodnu verziju ove jurilice, čija je proizvodnja ograničena na samo osam primjeraka, a prema pisanju magazina Autocar već ih je šest prodano.

RIMAC AUTOMOBILI | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.