Početna Magazin 2687 pregleda

Nekoliko savjeta za što bržu prodaju automobila

Prodaja

Danas nije lako odlučiti prodati automobil no ako ste već donijeli odluku o tome onda ga zasigurno želite prodati što brže i bezbolnije pa evo i kako

SAJAM RABLJENIH AUTOMOBILA U ŠIBENIKU | Author: SAZ foto: SAZ

Velika se većina danas emotivno veže za svoje automobile pa kada ga i naume prodati ili su to primorani teško se od njega odvajaju. Ako ste čvrsto odlučili svoga limenog ljubimca prodati onda to valja učiniti kako treba. Prije svega automobil dobro operite i očistite jer ćete tako uočiti sitnice koje valja popraviti ili zamijeniti, a mogle bi osjetno podići cijenu vašega vozila. Usto, ostavit ćete dobar dojam na potencijalne kupce.
Sitna, ali vidljiva oštećenja poput napuknuta fara, ogrebotine na laku, oštećenja na branicima itd...svakako popravite jer bi vam se u konačnici to trebalo isplatiti. Obvezno zavirite pod poklopac motora i provjerite jesu li svi vitalni dijelovi ispravni i na mjestu. Očistite motor, ali pritom ne budite previše pedantni jer to može izazvati sumnju kupaca. Preporučujemo - učinite manji servis.

Proljetni servis automobila | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Određivanje cijene ključan je faktor jer previsokom cijenom u startu gubite šanse za brzu i efikasnu prodaju. Na oglasnicima proučite kako se kreću cijene automobila sličnih vašemu pa za početak izračunajte neki prosjek te svoj automobil označite malo većom cijenom. Ona će vam dati prostora za cjenkanje. 

Proljetni servis automobila | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Kada ste to učinili prvo zakačite svoj oglas na njuškalo, a zatim i na sve ostale. Za izrade oglasa nastojte iznijeti kratke i jasne informacije o automobilu koji prodajete. Pripazite da fotografije budu u jednoličnoj pozadini, ali i zanimljive i oku ugodne. Omogućite probnu vožnju, a preporučujemo i odlazak na neki od poznatih autosajmova koji se u nas redovno održavaju svakoga vikenda.

Prodaja | Author: Njuskalo.hr foto: Njuskalo.hr

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.