Početna Magazin 24 pregleda

Nova VW osobna vozila u Europi sa EU6 normom nisu pogođena

DIESELGATE
Vidi galeriju 1/2
Nova VW osobna vozila u Europi sa EU6 normom nisu pogođena Nova VW osobna vozila u Europi sa EU6 normom nisu pogođena

Volkswagen grupa objavila je da su vozila iz Volkswagen grupe dijem svijeta pogođena aktualnim spornim pitanjem vezanim uz emisije ispušnih plinova. Nova VW osobna vozila koja ispunjavaju u cijeloj Europi važeću EU6 normu nisu pogođena

U priopćenju za tisak Volkswagen grupa objavila je da su vozila iz Volkswagen grupe dijem svijeta pogođena aktualnim spornim pitanjem vezanim uz emisije ispušnih plinova. Interna procjena pokazala je, da je otprilike pet milijuna Volkswagen osobnih vozila pogođeno diljem svijeta. Pojedini modeli i modelne godine tih vozila (poput šeste generacije Volkswagen Golfa, sedme generacije Volkswagen Passata i prve generacije Volkswagen Tiguana) opremljeni su isključivo dizelskim motorima tipa EA 189.

Kao što je prethodno objavljeno, sva nova Volkswagen osobna vozila koja ispunjavaju u cijeloj Europi važeću EU6 normu nisu pogođena. To dakle uključuje aktualne Golf, Passat i Touran modele.

DIESELGATE | Author: VW foto: VW

Dr. Herbert Diess, predsjednik Upravnog odbora marke Volkswagen osobna vozila, naglasio je: “Radimo punom parom na tehničkom rješenju koje ćemo u najkraćem mogućem roku prezentirati partnerima, našim kupcima i javnosti. Naš cilj je informirati naše kupce što je moguće prije kako bi njihova vozila u potpunosti ispunjavala regulative. Uvjeravam vas da će Volkswagen učiniti sve što je u ljudskoj moći kako bi vratio povjerenje svojih kupaca, trgovaca i javnosti.”

Marka Volkswagen osobna vozila informirat će sva tržišta diljem svijeta koliko je vozila pogođeno na pojedinim lokalnim tržištima. Radimo intenzivno na mjerama sanacije u uskoj suradnji s nadležnim službama za certificiranje. Vozila jesu i ostaju tehnički ispravna i sigurna za promet.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.