Početna Magazin 44 pregleda

Kako uštedjeti 100 kn na tanku goriva - točite u BiH

AUTOSTART MAGAZIN ISTRAŽUJE
Vidi galeriju 1/2
Kako uštedjeti 100 kn na tanku goriva - točite u BiH Kako uštedjeti 100 kn na tanku goriva - točite u BiH

Benzin turizam u BiH je postao pravi raj za šoping. Hrvati su prošle godine samo na gorivo ostavili u susjednoj državi 100 milijuna eura, a osim goriva sve više kupuju i gume koje su zbog povrata PDV-a jeftinije 20%, cigarete su jeftinije 36%, a porcija ćevapa i 40%

Iz najnovijeg broja magazina Auto start donosimo atraktivnu temu benzinskog turizma i kako je u susjednom nam državi BIH benzin puno jeftiniji nego u Hrvatskoj. Novinari magazina Auto start posjetili su iza graničnog prijelaza Maljevac, u smjeru Velike Kladuše, Auto Servis B.H.S., gdje su glavne mušterije vlasnici auta s hrvatskim registarskim oznakama. Tamo u pravili kupuju i mijenjaju gume, a zbog nešto nižih cijena i povrata PDV-a znaju profitirati i do 20 posto. Najnovije poskupljenje goriva samo je dodatno ubrzalo hrvatsku invaziju na pogranične BiH crpke, dućane, servisne radionice, restorane... U BiH je gorivo za četvrtinu jeftinije, pa tako 55 l eurosupera u BiH stoji 419 kn, a u Hrvatskoj čak 524 kn! Ušteda na prosječnom tanku iznosi 105 kuna. Osim goriva sve se više kupuju i gume koje su i zbog povrata PDV-a od 14,5 posto jeftinije i do 20%, cigarete su jeftinije 36%, a porcija ćevapa i 40%.

AUTOSTART MAGAZIN ISTRAŽUJE | Author: Auto start foto: Auto start

Trenutačno litra Eurosupera 95 u BiH stoji 7,62 kn, odnosno 1,92 kn manje nego u Hrvatskoj. Eurodizel BS u BiH stoji 7,63 kn pa je i on jeftiniji za, ne zanemarivih 1,46 kuna po litri. Na prosječnom se spremniku od 55 litara dizela štedi nešto manje nego na eurosuperu - točno 80,30 kn. I cijene LPG plina u BiH još uvijek imaju silaznu putanju. Tako litra stoji 3,72 kn, što je 1,16 kn manje. Na spremniku od 60 litara plina to je ušteda od 59,69 kuna. Opširnije o ovoj atraktivnoj temi možete pročitati u novom broju magazina Auto start koji potražite na svim kioscima novina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.