Početna Magazin 9507 pregleda

Ovo je 5 najboljih kampova za ljetovanje u Hrvatskoj

FOTO: Pixsell

Hrvatska ima dugu tradiciju kampiranja, a zbog svoga položaja, blage mediteranske klime, očuvane prirode i atraktivnih lokacija, savršena je za odmor u prirodi te je kao takva idealno odredište za zaljubljenike u kampiranje...

 

Većina hrvatskih kampova smještena je odmah uz more, imaju vlastite plaže i nude raznolik sadržaj, a dobitnici su i brojnih svjetskih priznanja. Lani je gotovo petina svih noćenja turista u Hrvatskoj, više od 19 milijuna, ostvarena u kampovima, a i u dolascima i u noćenjima zabilježeno je povećanje 9 % spram 2016. godine.

Najava AS 58 BROJ 58 Auti, motori i nogomet: Novi Auto start na svim kioscima

Svaki treći kampist je došao iz Njemačke, s 15 posto ih prate Slovenci, po 10 posto Nizozemci i Austrijanci, 7 posto bili su Talijani, a Česi su ostvarili 4 posto udjela. Ove je godine od 1. siječnja do 22.svibnja u domaćim kampovima ostvarena su 285.864 dolaska i 1.099.802 noćenja, što u odnosu na prošlu godinu predstavlja porast dolazaka 42 i noćenja 46,6 %.
Ovo je TOP 5 hrvatskih kampova kojima je ADAC dodijelio pet zvjezdica za najbolje kampove u Europi.

 

Author: Pixsell foto: Pixsell

 

Kamp Valalta

u Rovinju, klasificiran je kao naturistički, odnosno nudistički (FKK) kamp, prostire se na 120 hektara i smjestio se samo nekoliko koraka od mora. Prirodna oaza za sve uzraste, no ne i za kućne ljubimce, njima nije dozvoljen boravak. Osim 4,2 kilometra plaže, tu su brojni bazeni te bazenski kompleksi s otvorenim i zatvorenim bazenima te wellness program. Uz bogatu ponudu raznih sportskih aktivnosti, kamp organizira izlete, a tu je i animacijski i zabavni programi za djecu i odrasle. Cijena (po danu) za parcelu (automobil/šator/kamp kućica) u špici sezone iznosi 182 kn i po osobi 72 kn.

Author: valalta.hr foto: valalta.hrKamp Val Saline, Rovinj

je u srcu zaštićenoga krajobraza Istre, gdje se miješaju slatka i slana voda te se može pohvaliti izuzetnom čistoćom mora. Plaža kampa proteže se na 730 metara, a parcele za kampiranje smještene su nekoliko koraka od mora. Aktivan odmor, bazeni za odrasle i djecu, wellness, raznovrsna gastronomska ponuda i još mnogo toga je u ponudi kampa Val Saline. Kućni ljubimci nisu dozvoljeni u ovoj Rovinjskoj oazi. Cijena (po danu) parcele je 190 kuna i 69 kuna po osobi.

Author: campvalsaline.hr foto: campvalsaline.hrKamp Krk

nadomak je grada Krka, na 11 hektara površine i jedinstveno je 'eco-friendly' ljetovalište. Gosti se, između ostaloga, mogu smjestiti i u glamping šatore te mobilne kućice, a u ponudi je niz raznih sadržaja, kao što su: tečajevi ronjenja, biciklističke ture, wellness i spa-programi itd. Naglašena je briga o energetskoj učinkovitosti i održivome razvoju kampa. Zasađeno je više od 300 stabala maslina, koje se navodnjavaju uz pomoć jedinstvenog sustava pročišćavanja otpadnih voda. Tu su solarni kolektori, razvijen je sustav razvrstavanja otpada, ponuđena su električna vozila na dva i četiri kotača za vožnju po kampu itd. Cijena (po danu) za parcelu je 253 kune, za odraslu osobu 82 kune i za kućnoga ljubimca 53 kune.

Author: valamar-riviera.com foto: valamar-riviera.comKamp Šimuni

je na južnome djelu otoka Paga, okružen je borovima i cvjetovima oleandra te slovi za jedan od najatraktivnijih kampova u Hrvatskoj, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Prilagođen je invalidima, dopušten je boravak kućnim ljubimcima, ima cjelodnevnu animaciju za najmlađe, brojne sportske i rekreativne aktivnosti, vodene sportove, izlete, wellness i spa-programe, a prekrasne uređene plaže mamit će vas u more i u predsezoni te u posezoni, kada su cijene povoljnije. Cijena (po danu) za parcelu u zoni B, u špici sezone je 230 kuna i 87 kuna po osobi.

Author: camping-simuni.hr foto: camping-simuni.hr


Kamp Zaton

smjestio se u istoimenome malom turističkom mjestu, u zaljevu Zadarskoga kanala. Očuvana priroda, bogata kulturno-povijesna baština i živahna turistička svakodnevica nude dobitnu kombinaciju za ljetovanje po mjeri. Bazeni za djecu i odrasle, sportski tereni, škole, izleti, mobilne kućice, glamping i još mnogo toga jee u sklopu ovog simpatičnoga kapa. Cijena (po danu) za parcelu u zoni A je 270 kuna i 100 kuna po osobi.

 

Author: zaton.hr foto: zaton.hr

 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.