Početna Magazin 6209 pregleda

Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj

1
Vidi galeriju 1/11
Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo je TOP 10 najjeftinijih elektroauta koje možete kupiti u Hrvatskoj

U državi gdje caruju dizel i benzin pronašli smo koji su potpuno električni auti dostupni hrvatskim kupcima po najmanjim cijenama

Iako cijela javnost bruji o budućim poticajima za kupnju električnih automobila, službenih i konkretnih potvrda i programa još nema, pa nam jedino preostaje čekati. Poznata je samo činjenica da Hrvatska vlada planira do 2020. godine na poticaje za kupnju elektroauta potrošiti 60 milijuna kuna, a 20 milijuna već sljedeće godine. U tome slučaju ovi bi automobili bili znatno povoljniji hrvatskim kupcima, jer su redom svi jednostavno preskupi za prosječnoga Hrvata. Ako razmišljate o kupnji novog električnog auta savjetujemo da ipak malo pričekate, s obzirom na to da možete uštedjeti mnogo novca, ako Vlada odluči pokrenuti poticaje za kupnju ovakvih vozila. 

10. Volkswagen e-Golf

Električna inačica najprodavanijeg automobila u Europi pronašla je svoje vlasnike i u Hrvatskoj, a uz realan domet oko 200 kilometara, električni Golf može jednim punjenjem savladati sve gradske i međugradske zadatke. Početna cijena u Hrvatskoj je 301.659 kuna.

10 | Author: VW foto: VW

9. BMW i3

BMW-ov električni adut manja je i pristupačnija verzija superauta i8, a iako ima deklariranih 245 kilometara dometa, u stvarnome životu ta brojka se ipak kreće oko 180 kilometara s jednim punjenjem. Cijena za ovaj električni bavarski auto u Hrvatskoj iznosi 297.394 kune. Informacije radi, BMW i8 stoji 1.237.468 kuna.

9 | Author: BMW foto: BMW

8. KIA Soul EV 

Korejski električni automobil jednim punjenjem u realnim uvjetima vožnje prelazi oko 96 kilometara, a cijena je 272.900 kuna.

8 | Author: Kia foto: Kia

7. Hyundai Ioniq

Uz deklariranih 280 kilometara, na testiranju ove korejske elektrolimuzine uspjeli smo ostvariti najveći domet 215 kilometara jednim punjenjem i to u idealnim uvjetima. U Hrvatskoj je dostupan za 269.990 kuna.

7 | Author: Slavko Midžor/PIXSELL foto: Slavko Midžor/PIXSELL

6. Renault Zoe

Definitivno je auto s najvećom deklariranom, a i realnom autonomijom na hrvatskome tržištu. Tvornica garantira 403, a mi smo u stvarnim uvjetima uspjeli ostvariti 317 km. Za ovaj auto u Hrvatskoj valja izdvojiti 249.900 kuna.

6 | Author: Autostart foto: Autostart

5. Mitsubishi i-MiEV

Iako se jednim punjenjem ovim autom može prijeći svega stotinu kilometara, to ispada dovoljno za jednodnevnu vožnju gradom. Mitsubishijev električni adut u Lijepoj Našoj košta 214.900 kuna

5 | Author: AutoGuide.com foto: AutoGuide.com

4. Volkswagen e-Up!

Volkswagenov up! u klasičnom izdanju pravi je hit, no sada na tržištu postoji i električna verzija. Autonomija električnog up-a tako je 150 kilometara, a cijena je 204.140 kuna

4 | Author: VW foto: VW

3. Renault Kangoo Z.E.

Jedini dostavni električni auto na našemu tržištu izrazito je povoljan, ali i praktičan. Domet jednim punjenjem baterije iznosi deklariranih 270 kilometara, što u stvarnome životu ipak iznosi oko 200 kilometara. Za električni Kangoo valja izdvojiti 198.750 kuna.

3 | Author: Renault foto: Renault

2. Smart Electric

Najmanji gradski auto od ove je godine dobio i svoju full-električnu izvedbu. Realni domet iznosi oko 120 kilometara, a u Hrvatskoj za početnu verziju električnog Smarta treba platiti 148.323 kune

2 | Author: Car and Driver foto: Car and Driver

 

1. Renault Twizy

Iako spada u kategoriju četverocikala, radije nego u aute, Renaultov Twizy ipak je najjeftinije električno vozilo na četiri kotača u Hrvatskoj. Domet jednim punjenjem iznosi 50 kilometara, a najveća brzina koju može postići je 50 km/h. Cijena je 76.900 kuna. Doduše, Twizy se prodaje i u jačoj izvedbi, onoj koja može "potegnuti" do 85 kilometara na sat, no taj je model ipak znatno skuplji (102.750 kuna).

1 | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.