Početna Magazin 770 pregleda

Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond

1
Vidi galeriju 1/12
Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond Ovo je TOP 7 legendarnih automobila koje je vozio tajni agent James Bond

U 55 godina koliko je prošlo od prvoga filma, tajni agent 007 uvijek je vozio najekskluzivnije automobile, a ovo je sedam najupečatljivijih ikada...

1 | Author: James Bond 007 foto: James Bond 007

Filmovi o tajnom agentu Jamesu Bondu fascinantni su iz toliko puno razloga, no gotovo svi Bondovi fanovi iščekivaju sljedeći nastavak iz dva razloga: Prvi je onaj tko će biti nova Bondova djevojka, a drugi koji će auto 007 voziti. Prvi film izašao je 1962. te je od tada kroz ruke Jamesa Bonda "prošlo" više desetaka sportskih automobila. 

1 | Author: Film Jackets foto: Film Jackets

Kada bi išli odabrati najdražeg Bondovog proizvođača automobila, izbor ne bi bio težak. Name, u najviše nastavaka pojavljivali su se razni modeli Aston Martina, a također partnerstvo između 007 i Aston Martina najuspješnije je u povijesti filma. 

1 | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Aston Martin DB5

Ovaj je automobil jednostavno rečeno, legenda. Gotovo da nema obožavatelja ovog serijala koji će za Bondov najbolji auto odabrati neki drugi osim ovoga. Bez dvojbe, DB5 je najpoznatijiv Bondov auto u povijesti i onaj koji je uspostavio blisku suradnju Aston Martina i Jamesa Bonda. Vrijeme je pokazalo koliko je DB5 postao legenda u svijetu automobila i svijetu filma. Nakon prve pojave u "Goldfingeru" 1964., mnogi su upravo DB5 prozvali jednakom zvijezdom Seanu Conneryju. Okretajuće registarske pločice, sustav izbacivanja sjedala i izlazeće strojnice bile su samo neke od mogućnosti ovog auta u 007 filmovima. Zanimljivo je da je jedan od dva korištena DB5 modela u "Goldfingeru" 2010. prodan za nešto više od 4 milijuna dolara

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Toyota 2000GT

Kao prvi japanski superautomobil u povijesti, 1967. godine pojavio se u filmu "Samo dvaput se živi", a najzanimljivije ja da nije pripadao Jamesu Bondu, već japanskom državniku Akiju. No, završio je na ovome popisu jer je odigrao vrlo važnu ulogu i cijelome filmu, a uz to zanimljiva je i priča "iza kulisa". Originalna Toyota 2000GT proizvodila se isključivo u Coupe varijanti, no za potrebe agenta 007 napravljena je kabrioletska izvedba iz jednog razloga - oveći Sean Connery nije mogao "stati" u maleni sportski automobil.

1 | Author: Pinterest foto: Pinterest

AMC Hornet

Ovo je možda jedan od najčudnijih izbora agenta 007. Kada bi upitali koji je auto Bond najviše volio, definitivno nije ovaj. No, američki proizvođač AMC za pojavljivanje svojeg Horneta kao glavnog Bondovog automobila, 1974. platio je rekordnih 5 milijuna dolara. James Bond kojega je tada glumio Roger Moore vozio je AMC Hornet u jednoj od najboljih scena u povijesti ovog serijala. U filmu "Čovjek sa zlatnim pištoljem", 007 u suludoj potjeri za neprijateljima uspijeva izvesti nevjerojatan manevar. Prilikom skoka preko rijeke, 007 se AMC Hornetom za 360 stupnjeva okrenuo oko svoje osi. Upravo se ta scena smatra za jednom od najluđih akrobacija koje je Bond izveo.

1 | Author: DRIVETRIBE foto: DRIVETRIBE 1 | Author: DRIVETRIBE foto: DRIVETRIBE

Lotus Esprit S1

Da postoji jedan automobil koji može parirati Bondovim Aston Martinima, onda je to Lotus Esprit S1. U filmu "Špijun koji me volio" iz 1977. upravo ovaj sportski Lotusov dvosjed zapamćen je kao jedan od najupečatljivijih Bondovih automobila. U filmu se ovaj Lotus pretvarao u podmornicu, a uspjehu svjedoči i činjenica da je nakon filma Lotus zaprimio narudžbe ovog modele za tri godine unaprijed! Jedan od autiju korištenih u filmu 2013. je na aukciji kupio šef Tesle Elon Musk za 997 tisuća dolara. 

1 | Author: James Bond Wikia foto: James Bond Wikia

Aston Martin V8 Vantage Volante

Ovaj se Aston prvi puta pojavio u filmu "Dah smrti" iz 1987., a upravo je ovaj model prekinuo 18 godina dugu stanku pojavljivanja Aston Martina u Bondovim filmovima. Povratak je bio fenomenalan. James Bond, kojega je tada glumio Timothy Dalton, vozio je moćni britanski kabriolet koji je bio opremljen raznim oružjima, raketama, laserima i raketnim pogonima. 

1 | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

BMW Z8

Vodeća ekipa James Bond filmova s bavarskim proizvođačem počela je surađivati 1985. godine, kada je BMW platio 3 milijuna dolara kako bi legendarni agent sjeo za upravljač BMW-a Z3 Roadster. Nakon toga BMW je od prodaje tog modela zaradio 240 milijuna dolara. Bond je kasnije vozio i seriju 7 u 750iL izdanju, no vrhunac suradnje BMW-a i agenta 007 bio je 1999. godine u filmu "Svijet nije dovoljan". Jamesa Bonda tada je utjelovio Pierce Brosnan, a vozio se u mitskom BMW-u Z8. Bondov Z8 bio je opremljen raketama i strojnicama kojima je u jednoj sceni srušio helikopter. Nažalost, Bondov Z8 u filmu je završio neslavno, odnosno prepolovljen. To je ujedno i posljednji put da je 007 vozio BMW automobil.

1 | Author: Pinterest foto: Pinterest

Aston Martin Vanquish

Nakon BMW ere 1990-ih, James Bond za upravljač Aston Martina vratio se 2002. godine u filmu "Umri drugi dan". Tada je 007 vozio Aston Martin Vanquish, koji je bio opremljen najčudnijim "gadgetom" u povijesti serijala. Naime, V12 Vanquish kojega je Bond vozio na sebi je imao uređaj koji ga pritiskom gumba čini nevidljivim. To je uz razna ostala oružja, osvojilo publiku, a Bond je do danas ostao vjeran Aston Martinu. Posljednji i aktualni utjelovitelj agenta 007, Daniel Craig u svim je nastavcima vozio upravo Aston Martin

1 | Author: Definitely Motoring foto: Definitely Motoring 1 | Author: The Detroit Bureau foto: The Detroit Bureau

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.