Početna Magazin 12390 pregleda

Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj

Fiat 124 Spider
Vidi galeriju 1/7
Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najjeftiniji kabrioleti koje možete kupiti u Hrvatskoj

Samo prije desetak godina kabrioleti su bili na vrhuncu svoje popularnosti. Verzije s pomičnim metalnim krovom na prepad su osvojile kupce početkom 21. stoljeća , no jednako brzo kako su se pojavili ti automobili su i iščezli s tržišta

DS3 Cabrio

Cijena 174.966 kn

Motor: 1,6 dizel, 100 KS

Citroen DS3 Cabrio | Author: DS Automobiles foto: DS Automobiles

Ovaj automobil je na tržištu pet godina, a njegova osnova, klasični DS3 već devet godina. Koncepcijski nije najnoviji, no za kabriolet s ovim dimenzijama ima dosta prostora u unutrašnjosti. Vrlo je štedljiv zahvaljujući dizelskome motoru sa 100 KS i dosta 'zabavan' u vožnji. Najveći minus je što u vožnji ne pruža pravi kabrioletski ugođaj. Naime, spušta se samo središnji dio krova.

 

Fiat 500C

Cijena 106.138 kn

Motor: 1,2,benzin, 69 KS

Fiat 500 C | Author: Fiat foto: Fiat

Jedan je od najšarmantnijih i najjeftinijih kabrioleta na tržištu. Unutrašnjost je dosta skučena, prtljažnik minijaturan, a motor slabašan. Dakle, 500C nije praktičan i ne možete uživati u voznim značajkama. Ipak, vrlo je atraktivan, šarmantan i poprilično jeftin u odnosu na druge kabriolete na tržištu. Ako ga uopće možemo nazvati kabrioletom, jer i u 500C spušta se samo središnji dio krova.

 

Fiat 124 Spider

Cijena 245.724 kn

Motor: 1,4 benzin, 140 KS

Fiat 124 Spider | Author: Fiat foto: Fiat

Pravi je roadster stvoren za uživanje u vožnji. Ovaj izuzetno atraktivni dvosjed zasnovan je na Mazdi MX-5 od koje se razlikuje najvažnijim detaljima – vanjskim dizajnom i motorom. Motor sa 140 KS i stražnji pogon čine lagani automobil neodoljivo zabavnim u vožnji. No, dva sjedala, vrlo skučena unutrašnjost i minijaturni prtljažnik čine ga potpuno nepraktičnim u svakodnevnome životu. Ovo je istinski kabriolet starog kova, automobil u kojem se jednostavno – uživa.

 

Mazda MX-5

Cijena: 191.365 kn

Motor: 1,5 benzin, 130 KS

Mazda MX-5 | Author: Mazda foto: Mazda

Najprodavaniji i najpoznatiji roadster u povijesti i u novoj generaciji je vjeran svojem osnovnom konceptu – puno zabave u vožnji za dvije osobe. Ponuda prostora i razina praktičnosti su identične kao i u Fiatu 124 Spideru. No, uživanje u vožnji sa stražnjim pogonom i sa 130 KS snažnim benzinskim motorom – vrhunsko je. Kao i Fiat, MX-5 oduševljava jednostavnim platnenim krovom koji ručno dignete ili spustite za dvije-tri sekunde, ako treba i u vožnji. U osnovnoj verziji osjetno je jeftiniji od Fiata, a osim toga nudi i verziju s pomičnim metalnim krovom, što ga čini jedinim preživjelim autom te koncepcije u ovoj cjenovnoj klasi.

 

Mini Cabrio

Cijena: 193.283 kn

Motor: 1,2 benzin, 102 KS

Mini Cabrio | Author: MINI foto: MINI

Jedan je od najatraktivnijih malih kabrioleta na tržištu. Iako ima četiri sjedala, prostor straga nije previše iskoristiv za više osobe, no i to je svakako praktičnije u odnosu na kabriolete s dva sjedala. Vrlo je 'zabavan' u vožnji, no mnogo bolji izbor je Cooper, verzija s 34 KS više, koja je samo nekoliko tisuća kuna vskuplja od osnovne.

 

 

Opel Cascada

Cijena: 208.390 kn

Motor: 1,4 benzin, 140 KS

Opel Cascada | Author: Opel foto: Opel

Jedini je veliki kabriolet u ovoj cjenovnoj klasi. I odnosu na sve ostale automobile Cascada s 476 cm dužine izgleda impozantno. Nije previše 'zabavna' u vožnji no u odnosu na konkurenciju u ovoj usporedbi pravi je Grand Tourer, automobil kojim ćete s užitkom otići na duža putovanja. Ima sasvim solidnu ponudu prostora na stražnjoj klupi i relativno iskoristiv prtljažnik s obujmom 380 litara. I fer cijenu.

 

 

Smart ForTwo Cabrio

Cijena: 104.960 kn

Motor: 0,9 benzin, 71 KS

Smart ForTwo Cabrio | Author: smart foto: smart

Smart nije ni prostran ni 'zabavan' u vožnji,a  nije ni pravi kabriolet, no zato s klasičnim Smartom dijeli najveću prednost, malu dužinu koji ga čini pravim urbanim ratnikom koji će bez problema pronaći parkirno mjesto. Osim toga, najjeftiniji je u ovoj usporedbi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.