Početna Magazin 777 pregleda

Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet

ISTRAŽUJEMO KVALITETU ZRAKA
Vidi galeriju 1/9
Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet Kakav zrak udišemo? Pola zagađenja uzrokuje gradski promet

Sustavno praćenje kvalitete zraka potvrđuje kako mjere zaštite okoliša uzrokuju održavanje razine zagađenja na istoj razini već 5 godina, dok smanjenje možemo samo sanjati...

Općenito i u usporedbi sa zemljama zapadne Europe koje imaju snažnu industrijsku proizvodnju, zrak u Hrvatskoj može se smatrati uglavnom čistim ili neznatno onečišćenim. Razloga za zabrinutost ipak ima, posebice u urbanim sredinama, jer naši gradovi nemaju ništa bolju kakvoću zraka od europskih metropola.

ISTRAŽUJEMO KVALITETU ZRAKA | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Zagreb, s najgušćim prometom u našoj zemlji, polovinu nečistoća u zraku dušikovim dioksidom dobiva iz cestovnoga prometa. Potvrđuju to mjerenja koja sustavno na državnoj razini prati Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, odnosno Odsjek za kakvoću zraka. Najveće krajnje vrijednosti onečišćenja zraka događaju se upravo u vršnim satima kada je gustoća prometa najveća. Najkritičnije je ujutro od 8 do 9 sati, kada se ide na posao, a potom u popodnevnim satima, između 17 i 18, kada se većina zaposlenih vraća kući automobilima.

ISTRAŽUJEMO KVALITETU ZRAKA | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Slično je i u ostalim gradovima. Onečišćenje je najveće tik uz prometnice, a već dvadesetak metara dalje količine dušikova dioksida i lebdećih čestica drastično opadaju. Te lebdeće čestice najopasnije su za zdravlje, jer ulaze u organizam kroz dišni sustav. Riječ je o mikro ili nano česticama koje mogu prouzročiti ozbiljne zdrastvene probleme, osobito u djece i starijih osoba. Iako zrak u hrvatskim gradovima rijetko dostiže ili prekoračuje prag upozorenja, dugoročno izlaganje može imati ozbiljan utjecaj na ljudsko zdravlje.

ISTRAŽUJEMO KVALITETU ZRAKA | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Glavobolja, bolesti krvožilnoga sustava, inadražaj očiju, astma, smanjenje funkcije pa čak i rak pluća posljedice su koje može izazvati onečišćenje zraka. Također, dizelski motori, koji su u Hrvatskoj zastupljeni gotovo u jednakom omjeru kao benzinski, ispuštaju i pet puta više krutih čestica nego benzinci. Emisije onečišćenja izravno sudjeluju u stvaranju smoga, a uključuju dušikov oksid, ozon, ugljikov monoksid, benzen i lebdeće čestice. U prilog nam ne ide ni starost voznoga parka koja je veća od 12,5 godina.

ISTRAŽUJEMO KVALITETU ZRAKA | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Zanimljivo je što količina CO2/km, koja se najčešće spominje uz potrošnju goriva u automobila, nema izravne veze sa zdravljem nego sa stvaranjem efekta staklenika. Onečišćenje u našim gradovima, posebice u Zagrebu, dvostruko je veće za zimskih mjeseci, jer osim prometa onečišćuju ga toplane i sagorijevanje krutih goriva.

ISTRAŽUJEMO KVALITETU ZRAKA | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Podaci o koncentraciji onečišćujućih tvari, izmjerene na državnoj razini i ažurne u svakome trenutku, dostupni su na internetskoj stranici Hrvatske agencije za okoliš i prirodu. Možemo li sami utjecati na poboljšanje kvalitete zraka? Možemo, pa stoga ponekad budimo malo svjesniji, ako ništa drugo pokoji put možemo se kretati gradom i bez automobila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.