Početna Magazin 6 pregleda

Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača

Taksi bez vozača
Vidi galeriju 1/5
Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača  Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača  Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača  Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača  Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača

Tvrtka nuTonomy na ulice Singapura dovela je svoj taksi bez vozača i pozvala ljude da ga isprobaju kako bi prikupili povratne podatke prije širokog lansiranja usluge 2018. godine

Prvi taksi bez vozača počeo je probno voziti ulicama Singapura. Tvrtka nuTonomy pozvala je skupinu ljudi da skinu aplikaciju i besplatno se provozaju "robo-taksijem" u zapadnoj četvrti Singapura poznatoj po visokim tehnologijama. Tvrtka time želi prikupiti povratne rezultate prije no što lansira uslugu u 2018. godini.

Taksi bez vozača | Author: EDGAR SU foto: EDGAR SU

"Ovo je trenutak u povijesti koji će promijeniti način gradnje naših gradova i kako gledamo na našu okolinu", rekao je direktor nuTonomyja Doug Parker.  Pokusne vožnje odradilo je Mitsubishi i-MiEv električno vozilo s inženjerom za volanom koji je kontrolirao sustav, te bi preuzeo kontrolu ako bi to bilo potrebno.

Taksi bez vozača | Author: EDGAR SU foto: EDGAR SU

Parker, čija tvrtka radi na ovom projektu u partnerstvu sa singapurskom vladom, nada se da će u tom gradu državi do 2018. imati 100 komercijalnih taksija. NuTonomy je jedna od nekoliko tvrtki koja se natječe u razvoju automobila bez vozača. Švedski proizvođač Volvo AB prošlog je tjedna objavio kako je potpisao partnerstvo s Uberom vrijedno 300 milijuna dolara kako bi razvili takav automobil.

Taksi bez vozača | Author: EDGAR SU foto: EDGAR SU

Izraelski proizvođač softwarea Mobileye NV najavio je da će njihovo vozilo, koje razvijaju s tvrtkom Delphi Automotive Plc, biti u proizvodnji do 2019., a Ford Motor Co svoj automobil bez vozača najavljuje za 2021. godinu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.