Početna Magazin 15308 pregleda

Ovo je TOP 10 auta koje možete kupiti za manje od pet tisuća kuna

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna
FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL

Bliži se zimska sezona pa samim time želimo sačuvati vlastite ljubimce od snijega i soli koji će se naći na prometnicama diljem Hrvatske. Stoga vam donosimo najboljih 10 automobila koje možete kupiti za manje od pet tisuća kuna

Prodaja | Author: Wikimedia foto: Wikimedia

Kako bismo sačuvali vlastite automobile od vlažnih zimskih uvjeta, soli i pijeska koji štete podvozju, uvijek postoji mogućnost kupovine 'budžetnog' automobila kojega nam neće biti pretjerano žao. Za pet tisuća kuna ne može se dobiti savršen automobil ili onaj s puno snage, ali se mogu dobiti automobili koji će nas bezbrižno odvesti od točke A do točke B, koji su pouzdani te su vrlo jeftini za održavanje. Za tu cijenu, mnogima će registracija biti pred istekom ili neće biti registrirani, ali uz vrlo malo ulaganja i 'kućne radinosti' trebali b ih bez problema moći registrirati. 

 

10. Fiat Punto

Fiat Punto gradski je mališan koji je bio iznimno popularan. Prvu generaciju Punta može se pronaći u različitim stanjima, od onih 'razvaljenih' za 2000 kuna do onih u vrlo dobrom stanju za 5000 kuna. U svakom slučaju, s pogonskim agregatom sa 60 KS u vama neće probuditi mnogo emocija, ali zato će vas jeftino odvesti na svako odredište, a dijelove prema potrebi možete pronaći apsolutno svugdje. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Fiat foto: Fiat

 

9. Hyundai Accent

Ako tražite automobil s malo većim prtljažnikom i prostorom za putnike, Hyundai Accent vam to može pružiti. Prvu generaciju moguće je pronaći u hrvatskim oglasnicima već od 2500 kuna, a za oko 5000 kuna već možete dobiti i drugu generaciju. Benzince se čak može pronaći i s kilometražama od 190 do 210.000 kilometara pa bi vas tako ovaj automobil mogao još dugo služiti. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Hyundai foto: Hyundai

 

8. Volkswagen Golf III

U nas je Golf iznimno cijenjen pa tako ova lista ne bi bila potpuna barem bez jednoga takvog. U hrvatskim oglasnicima može se pronaći treću generaciju Golfa za cijenu od 2500 do 5000 kuna. S obzirom na to da Golfovi još uvijek drže dobru cijenu, četvrtu generaciju nije moguće pronaći u našem budžetu. Najčešći motori u 'trojkama' su 1,9TD sa 75 konjskih snaga. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

 

7. Honda Civic

Honda Civic ima puno obožavatelja, što zbog izgleda, što zbog 'veselih' motora koji se vole 'vrtjeti u visoke okretaje'. Osim toga, Honda je poznata po tome što je iznimno pouzdana pa problema nećete imati. Nažalost, kao i većina starih 'japanaca', ima problema s hrđom po rubnjacima i pragovima, ali za automobil za nekoliko mjeseci Civic će biti odličan izbor za pouzdanost i zabavu. Najjeftiniji primjerci su s cijenom od 4800 kuna prema gore pa je na vama da presudite uklapa li vam se u budžet. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Honda foto: Honda

 

6. Peugeot 106

Iako ovaj gradski mališan nije najsnažniji, osvojit će vaše srce s omjerom uloženog i dobivenoga. Većinom ga pokreće mali 1,0-litreni motor koji razvija 50 konjskih snaga, ali zato je poprilično lagan, okretan i vrlo štedljiv. Za već 4500 kuna možete pronaći Peugeot bez hrđe, s pouzdanim motorom i poprilično očuvan primjerak. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Peugeot foto: Peugeot

 

5. Mazda MX-3

Mali japanski kupe oduvijek je bio nedovoljno cijenjen pa su i njegove cijene poprilično male. Mazda će vam za 3500 kuna ponuditi slatki kupe težak 1080 kilograma i sa 90 konjskih snaga, koji će se vrlo rado 'vrtjeti u visokim okretajima'. Većina primjeraka ima više od 250.000 kilometara, ali usto imaju ugrađen i plin što opravdava navedenu kilometražu. Zna biti podložan hrđi, ali će vas taj motor služiti još godinama. Uz malo njege, može biti prava zabavna vozilica. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Mazda foto: Mazda

 

4. Citroen Xsara

Citroen Xsara mali je obiteljski automobil koji će vam ponuditi jeftino održavanje, dovoljno prostora i štedljive motore. U ponudi je bilo puno motora, ali najčešće ćete pronaći 1,4-litreni benzinac koji razvija 75 konjskih snaga. Ono po čemu se najviše razlikuje od drugih jeste da će vam vrlo često ponuditi klima-uređaj i nekoliko zračnih jastuka. Dobre primjerke može se pronaći već od 3000 kuna. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Citroen foto: Citroen

 

3. Renault Clio

Clio je jedan od najprodavanijih gradskih mališana pa ne treba puno objašnjavanja zašto se našao na ovome popisu. Mnoge primjerke iz prve generacije može se kupiti po  izrazito niskim cijenama, a već od 3600 kuna možete pronaći relativno dobre primjerke iz druge generacije. Dobit ćete lijep dizajn, malu potrošnju, pouzdanost i udobnost, a smatramo da više od toga i ne treba. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Renault foto: Renault

 

2. BMW E36 316i

Top lista ne bi bila potpuna da nemamo barem jedan automobil sa zadnjim pogonom koji bi nam pružio najveću zabavu na snijegu. Jedan od takvih automobila koji se mogu pronaći po cijeni manjoj od 5000 kuna je BMW E36 316i, u limuzinskoj ili kompaktnoj verziji. Iako nije pretjerano snažan, na snijegu je dovoljno imati samo stražnji pogon i zabava je zajamčena. Takvi automobili imaju malo veću potrošnju, a većina ima ugrađen plin. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: BMW foto: BMW

 

1. Toyota Corolla

Corolla je poznata kao najpouzdaniji rabljeni automobil pa smatramo kako će upravo ona biti najisplativija kupnja. Osim toga, u hrvatskim oglasnicima pronašli smo čak tri primjerka s cijenom iz našega budžeta, koji imaju manje od 200.000 kilometara te izgledaju iznimno uščuvano. Najčešće ih pokreću 1,4-litreni benzinski motori s 85 konjskih snaga, koji nisu veliki potrošači, a i u slučaju kvara dijelova ima mnogo. 

TOP 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna | Author: Toyota foto: Toyota

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.