Početna Moto 805 pregleda

Jeste li znali? Ovoliko košta jedan pad na utrkama MotoGP–a

1
Vidi galeriju 1/4
Jeste li znali? Ovoliko košta jedan pad na utrkama MotoGP–a Jeste li znali? Ovoliko košta jedan pad na utrkama MotoGP–a Jeste li znali? Ovoliko košta jedan pad na utrkama MotoGP–a Jeste li znali? Ovoliko košta jedan pad na utrkama MotoGP–a

Mnogi fanovi motociklizma uživaju u predstavama vozača, a jeste li se ikada zapitali koliko otprilike košta jedan pad vozača s motocikla u kraljevskoj klasi?

1 | Author: Red Bull foto: Red Bull

Pogreške su neizostavan dio svakoga sporta jer tko radi taj i griješi pa je tako i u motociklizmu, jedan trenutak nepažnje i već ste u ogradi ili nekim gumama i ako ste imali sreće prošli ste samo s ogrebotinama i nekolicinom modrica.

1 | Author: DPA/PIXSELL foto: DPA/PIXSELL

No motocikl namijenjen utrci svjetskoga prvenstva neće proći samo s "manjim“ "ozljedama" nego će to koštati najmanje 15.000 eura. Teži padovi mogu "ozlijediti“ motocikl za čak 100.000 eura, što za manje odnosno privatne timove iza kojih ne stoje tvornice poput Honde, Yamahe i drugih, čini ozbiljnu ekonomsku anomaliju.

1 | Author: DPA/PIXSELL foto: DPA/PIXSELL

Manji timovi si u prosjeku mogu dozvoliti jedan eventualno dva pada, radi financijske stabilnosti, ali i nemogućnosti nabave pojedinih dijelova u kratkome razdoblju. Za neke dijelove isporuka traje i do 6 tjedana, poput 10.000 eura vrijednih karbonskih kočnica ili para kotača, za koji treba izdvojiti 4000 eura, a mijenjaju se prilikom svakoga malo jačeg pada. Zaključak je da voditi konkurentnu ekipu u MotoGP-ju nije nimalo lak ni jeftin posao pa ako nemate posložene sve kockice vrlo brzo ćete se naći u bankrotu. Naravno, u svemu treba imati i malo sreće!

1 | Author: DPA/PIXSELL foto: DPA/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.