Početna Moto 1384 pregleda

Jorge Lorenzo: 'Marquez mi je uništio utrku i stopalo'

Jorge Lorenzo, Ducatijev timski vozač, okrivio je aktualnog svjetskoga prvaka Marca Marqueza za svoj pad na posljednjoj utrci u Španjolskoj

Na Velikoj nagradi Aragona Jorge Lorenzo već je u prvome zavoju imao 'dvoboj' s Marquezom, što ga je koštalo pada s motora, pa je za njega utrka završila. Prvim pregledima ustanovljeno je kako je Lorenzo ozlijedio palac na nozi, a kasnije je otkriven i mikroprijelom jednoga prsta na istoj nozi. Tako je Španjolac zaradio gips i prisilan odmor od barem desetak dana. Ovo je druga uzastopna utrka koju Jorge Lorenzo nije završio, jer je također pao i na utrci u talijanskome Misanu.

Author: bles noticas foto: bles noticas

'Iz perspektive gledatelja izgledalo je kao da sam u zavoj ušao prebrzo, da sam se previše nagnuo, išao preširoko te da sam zato pao. Međutim, to nije ono što sam ja iskusio. Pratio sam uobičajenu putanju, kao i prošlih sedam godina, ali sam vidio da je Marc išao u zavoj vrlo agresivno te mi nije dozvoljavao da prođem zavoj. U Misanu je pad bio moja pogreška, no ovaj put mi je Marquez uništio utrku, stopalo i veliku šansu da pobijedim. Također, ugrozio je moju šansu za natjecanje u Tajlandu', rekao je Lorenzo i dodao kako je bio poprilično uznemiren kada je vidio snimku utrke, pošto je izgledalo kao da je do pada došlo njegovom pogreškom.

Author: mundo deportivo foto: mundo deportivo

'Nije tako i Marc to zna. Nije mi ostavio drugu opciju i nije ga bilo briga za mene', rekao je Lorenzo. No čini se kako će vjerojatno ipak biti spreman za Veliku nagradu Tajlanda 7. listopada.


 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.